Sildi kõrvaldamine jääb omaniku mureks

Urmas Hännile
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
See Riia maantee 64 majas asuv äri veel hingitseb.
See Riia maantee 64 majas asuv äri veel hingitseb. Foto: Ants Liigus

Pärnus Riia maanteel on mitu ammu tegevuse lõpetanud äri, ent muudki, millel siiani reklaamsildid väljas.

Eksitavaid tahvleid leidub linnas mujalgi: väga käidava Vee tänava ääres kutsub silt Kahe Karu Beebimaailma. Nähtavasti on aga mõmmid ammu talveunes ja pood kinni.

Riia maantee 66-l rippuv tahvel teatab möödujaile hoones asuvast Palmi kohvikust, kohvitoa kõrval peaks töötama ööpäev läbi avatud toidupood.

Riia maantee 74s toimetab sildi järgi poksiklubi Everlast, Riia maantee 85 kutsub luitunud kiri aianduspoodi, Riia maantee 23 aga ostma autokaupa.

Paraku on läbi mõlema kummituskaupluse tolmuste akende näha, et müügitegevust ei toimu neis ruumes enam ammu. Autotarvikute äris vedeleb letil lausa otsa lõppenud päkapikk: nähtavasti on pöialpoisi eluvaimu viinud arvata juba enne jõule alanud, ent asjatuks osutunud ootamine, et ehk tuleb kaubalaua taha müüjagi.

„Ilmselt on poe küljes oleva sildi näol tegemist informatiivse sildiga, mille eemaldamise eest peaks kaupluse sulgedes hea seisma poeomanik,” tõdes Pärnu linnavalitsuse avalike suhete nõunik - teenistuse juhataja Maria Murakas-Ollo. „Kuna see on tarbijat eksitav, on kõige õigem pöörduda tarbijakaitseameti poole, mille ülesandeks tarbija kaitsmine on.”

Murakas-Ollo väitel pole mainitud teema linnavalitsusele uudis, sest linn hoiab siltidel silma peal ja on kaupluste omanikega ühendustki võtnud palvega valesilt eemaldada.

Tarbijakaitseameti tarbijapoliitika ja avalike suhete osakonna juhataja Hanna Turetski seisukoht eksitavate reklaamtahvlite suhtes on ühene: „Ükski tarbijaregulatsioon ei sätesta, kelle pädevuses on siltide mahavõtmine ja sellega seonduv, seetõttu ei saa tarbijakaitseamet kõnealuse juhtumi puhul midagi teha. Soovitan pöörduda majaomaniku või -haldaja poole.”

Pöördumisele tuleb enamjaolt aga üks ja sama vastus: eksitav silt on ununenud kõrvaldada.

„Tänu meenutamast!” vastati Pärnu Postimehe pärimisele Riia maantee 23 äriruumi valdavast OÜ Alfalendist. „Tõepoolest on praegune silt eksitav, kuid kui päike kõrgemalt käima hakkab, võtame selle sildi maha.”

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles