Pärnu üüriturul ületab korterite nõudlus pakkumise

Anu Villmann
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nälg suviste üürikorterite järele on Pärnus põhjustanud üürikorterite põua.
Nälg suviste üürikorterite järele on Pärnus põhjustanud üürikorterite põua. Foto: Toomas Huik/Postimees

Kinnisvarafirmade hinnangul on varakevadine kauplemine Pärnu suvekorterite üüriturul, võrreldes eelmiste aastate sama ajaga, märgatavalt aktiivsem ja seda eeskätt nõudluse järgi, mis praegu selgelt pakkumist ületab.

LVM Kinnisvara juhatuse liige Ingmar Saksing sedastas, et paarist eelnevast aastast erinevalt on märtsipäike sulatanud Pärnu suvituskorterite pakkumiste hulka sedavõrd palju, et kõik LVMi vahendatavad üürikorterid on suvekuudeks üürnikud leidnud.

“Pärnus, kus siiani eelistasid suvitajad üürimise asemel korterit osta, on tarbijakäitumine oluliselt muutunud. Üks põhjusi on kindlasti eelmine ilus suvi koos rohkete üritustega, mis on kaasa toonud hüppelise nõudluse üürikorterite järele,” pakkus Saksing.

LVMi vahendatud kahetoaliste korterite suveüür jääb vahemikku 200–700 eurot nädala, 600–2500 kahe nädala ja 1500–3500 eurot terve suve eest.

Pindi Kinnisvara juhatuse liikme Peep Soomani tõdemust mööda on ka Pindi vahendatavate suveüürikorterite pakkumised praeguseks pea kõik kinni pandud, mis aga ei tähenda seda, et üürilevõtjaid oleks sel kevadel varasemast kõvasti rohkem.

“Pärnu korteriomanikud pole veel pikast talveunest ärganud ega aru saanud, et soojem aeg on kohe käes. Kogu igasuvine üüripakkumiste portfell pole veel täielikult turule avanenud,“ ütles Sooman.

Soomani kinnitusel on teinud kasvuspurdi Pärnu korterite ostminegi, eelkõige tuntakse huvi ranna rajooni korterite vastu. Kui mujal Pärnus käiakse välja kuni 10 000, siis ranna piirkonnas 20 000 – 30 000 krooni ruutmeetri eest. Pärnu korterite keskmine ruutmeetri hind jääb 14 000 krooni kanti.

Sooman sõnas, et kuna välisturistide arv ilmutab jõudsat kasvutendentsi, pole Pärnu kinnisvaraturult kadunud põhjanaabrid, kes üürimise asemel osta eelistavad.

“Soomes on majandusbuum, soomlaste ostuvõime kasvab ühes palgatõusuga. Eesti on neile nagu meile oli kunagi Tšehhi õlu – nii odav, et osta või hulgi,” võrdles Sooman.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles