Pärnu õpilasfirmad löövad rahvusvahelistel laatadel kaasa

Veste Roosaar
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Õpilasfirma E-ained.
Õpilasfirma E-ained. Foto: Urmas Luik

Pärnu ühisgümnaasiumi õpilasfirma Gizli osales Läti rahvusvahelisel õpilasfirmade festivalil Riias, märtsi lõpus suundub ühis- ja Ülejõe gümnaasiumi ühine firma E-ained Bratislavasse.

Õpilasfirma Gizli teeb märkmikke ja 11.-12. märtsil Riias toimunud laadal läksid need hästi kaubaks. Gizlis tegutsevad Ave Ojala ja Kerly Kodasma ning neid juhendab Mari Suurväli.

Riias toimunud rahvusvahelisest õpilasfirmade festivalist võttis osa kümme Eesti õpilasfirmat. Tegemist oli Euroopa suurima rahvusvahelise õpilasfirmade kokkusaamise ja laadaga, kus osales 105 õpilasfirmat üheteistkümnest riigist.

Müügitegevuse kõrval võistlesid noored üksteisega reklaamvideote tegemisel, leidsid sõpru ja koostööpartnereid ning vahetasid kogemusi.

“Eesti õpilasfirmad osalevad välislaatadel aktiivselt. Oluline on see kontaktide loomiseks teiste riikide õpilasfirmadega ja rahvusvaheliste müügikogemuste saamiseks,” ütles Suurväli.

28.-30. märtsil on tulemas JA-YE Europe üle-euroopaline laat Bratislavas, kuhu läheb oma toodet tutvustama Pärnu ühisgümnaasiumi ja Ülejõe gümnaasiumi ühisfirma E-ained, mida juhendab samuti Mari Suurväli. Õpilasfirma E-ained tegeleb inimeste nõustamisega E-ainete kohta ja on selleks välja töötanud E-ainete voldiku ning veebilehe.

Eestis on õpilasfirmade programm kasutusel 1992. aastast ning programmi koordineerib Junior Achievement Eesti.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles