Pärnu ümbersõidul alustatakse teehooldustöödega

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu ümbersõidul alustati erakorralist teehooldust.
Pärnu ümbersõidul alustati erakorralist teehooldust. Foto: Ants Liigus

Täna jõustus Pärnu ümbersõidu erakorralise teehoolde leping, mille kohaselt alustatakse kohe liiklejatele ohtlike teeaukude lappimist Ehitajate teel ja läänepoolsel ühendusel.

Paari nädala pärast sõlmitava uue hooldelepinguga tagatakse nende teelõikude märksa põhjalikum korrashoid, mis kestab kuni uue ehitaja leidmiseni Läti firmast SIA Binders ja Eesti firmast AS Koger&Partnerid koosneva kontserni asemele, teatas maanteeamet.

„Ajutine teehoole tagab Ehitajate teel ja läänepoolsel ühendusteel sõidukite ohutu liikumise, mille eeldus on ka kehtestatud kiiruspiirangutest kinnipidamine,“ selgitas maanteeameti peadirektor Tamur Tsäkko. „Mõistame Pärnu elanike pahameelt ja muret ehitustööde venimise ja ajutiste teelõikude sõidetavuse pärast ning teeme kõik endast oleneva, et neid probleeme leevendada.“

Tsäkko sõnutsi on töövõtja käitumine lepingu täitmise peatamisel maanteeameti praktikas esmakordne ja samas äärmiselt kahetsusväärne.

Maanteeamet kavatseb rakendada lepingust tulenevaid õigusi sanktsioonide ja maksetest kinnipidamise osas, et vältida sarnase olukorra tekkimist tulevikus.

„Kui uue töövõtja ehitushanke käigus vaidlustusi ei tule, peaks Ehitajate tee ja läänepoolse ühenduse uue ehituslepinguni jõutama hiljemalt augustis ning tööde lõpetamiseni 2012. aasta suvel,“ lisas Tsäkko.

Maanteeamet sõlmis Pärnu ümbersõidu Ehitajate tee ehituslepingu 2009. aasta 23. septembril ja läänepoolse ühendustee ehituslepingu 2009. aasta 3. novembril konsortsiumiga, mida juhtis AS Koger&Partnerid. Möödunud aasta suvel sai konsortsiumi juhtivpartneriks SIA Binders.

Vastavalt lepingule pidi Ehitajate tee valmima tänavu sügisel ning läänepoolse ümbersõidu valmimise tähtaeg oli juba möödunud aasta 15. oktoobril.

16. märtsil saatis maanteeamet Läti firma SIA Binders ja Eesti firma AS Koger&Partnerid esindajaile avalduse Pärnu ümbersõidu Ehitajate tee ja läänepoolse ühenduse ehituslepingute lõpetamise kohta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles