Kalendrikevad pani Kihnu jäätee lukku

Silvia Paluoja
, Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Mandri ja Kihnu vaheline 12 kilomeetri pikkune ametlik jäätee on suletud, viimased autod pääsesid üle kalendrikevade esimese päeva õhtul.

Ühte otsa pidi Lao alt ja teist pidi Sigatsuaru (mandrikeeles Suigatsaare) sadamaga ühendatud ja kadakaokstega palistatud tee üle Kihnu väina rajas AS Pärnumaa Teed riigi sünnipäeva järel 25. veebruaril ja see oli järjepidevalt lahti ligi kuu aega, 21. märtsini.

Pärnumaa Teede Edela teemeistripiirkonna meister Leino Blasen rääkis, et jäätee pani lukku saarepoolne ots, kus enne mahasõitu sulas jää ära.

Jäätee mõlema otsa valvurite andmetel ületas 25 päevaga talvetaadi kingitusena rajatud tee 3500 autot, mille rataste alla jäi enamasti 65 sentimeetri paksune valge kaas.

Eile teatas maanteeamet, et riigi kõik kuus jääteed on suletud. Maanteeamet avas esimesed ametlikud jääteed 1997. aastal ning esimene selline tee oli mandri ja Kihnu vahel lahti ligemale kaks kuud, 8. veebruarist 4. aprillini. Vahepeal on olnud talvi, kui jääteed üle Kihnu väina pole saanud avada, ja selliseidki, kui see ühendusniit on ametlikult püsinud vaid päeva.

Omal vastutusel on kihnlased mandrile kibelnud enne ametlikku jääteed, lõppenud talvel sõitis esimene auto üle 14. jaanuaril.
 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles