Sugupuud pannakse näitusele

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Paljusid suguvõsasid uurinud Anneli Ojatamm näitab, et kõik sai alguse Aadamast ja Eevast.
Paljusid suguvõsasid uurinud Anneli Ojatamm näitab, et kõik sai alguse Aadamast ja Eevast. Foto: Urmas Luik

Täna avatakse Pärnu muuseumis Eesti genealoogia seltsi (EGES) Pärnu osakonna 15. aastapäeva näitus “ Kuidas uurida sugupuu juuri?”.

Eksponeeritakse paljusid Pärnumaa sugupuid, huvitavaid vormistusi on näitusele toonud Mulgi- ja Harjumaa sugupuu-uurijad.

Näituse infostendide autor on Liisi Taimre, kujundaja Kätlin Janson ja illustraator Ülle Meister. Stendid on toodud näitusele Harjumaa muuseumist. Peale selle saab näha hulka ajaloo- ja arhiivimaterjale, mis on abiks sugupuu uurijatele.

EGESi Pärnumaa osakonna esimees Anneli Ojatamm rääkis, et mitu aastat tagasi pildistati üles vanad kirikuraamatud, praegu on need pildid üleval internetis – ajalooarhiivis Saaga keskkonnas. Pärnumaa kohta on andmed 1940. aastani.

”Varem oli sugupuu uurimine rohkem eakate pärusmaa, sest neil on rohkem aega arhiivide vahet sõita, tänapäeval on tänu info kättesaadavusele internetis oma eellaste vastu aina rohkem huvi tekkinud noortel. Tahame näitusega julgustada huvilisi tööd paberile panema ja näidata, mis võimalusi selleks üldse on,” selgitas Ojatamm.

Genealoogia on populaarsust kogunud tänu rahvusvahelisele genealoogiaportaalile geni.com, kus Ojatamme info kohaselt kasutab eestikeelset keskkonda umbes 50 000 inimest.

”Vana aega saab internetist uurida, tänapäeva kahjuks mitte, sest seda ei luba andmekaitseseadus. Genealoogiaportaalis saab igaüks enda suguvõsa kirja panna, see on ideaalne koht, et leida ja uurida oma sugulasi,” lisas Ojatamm.

EGESis on pea 700 liiget kõikjalt Eestist, Pärnu osakonnas 48 genealoogiahuvilist ja 17. aprillil täitub selle tegevusest 15 aastat.

Pärnu muuseum eksponeerib kohalike genealoogide tööd teist korda ja sedakorda suures saalis.

Näitus koos õpitubadega on avatud 14. maini.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles