Tänuüritus otsib tublisid eestimaalasi

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto on illustreeriv. Pildil Pärnu-Jaagupi vabatahtlik päästja.
Foto on illustreeriv. Pildil Pärnu-Jaagupi vabatahtlik päästja. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Eesti esimene eraalgatuslik vabatahtlike tänuüritus "Aitame Eesti turvaliseks" ootab 15. oktoobrini teateid priitahtlikest päästjatest, abipolitseinikest või teisest tublidest inimestest, kelle ennastsalgav tegutsemine on viimase aasta jooksul aidanud ära hoida õnnetuse või suurema kahju.

Praegseks on esitatud üle 50 kandidaadi. Nende hulgas on lood inimestest, kes on päästnud kaaskodaniku uppumissurmast, hoidnud ära suurema tüli, rahustanud juba puhkenud kakluse või aidanud päästa ühe pere kodu mahapõlemisest.

"Soovime, et inimesed annaksid meile julgelt teada oma sõpradest, tuttavatest või kolleegidest, kes on pärast päevatööd tulnud meile appi vabatahtlike mere- või maapäästjate, abipolitseinikena või mõnel muul moel aidanud meie kõigi elu ohutumaks muuta," lausus tunnustusürituse eestvedaja, hiljuti vabatahtlikuks päästjaks hakanud Rasmus Kagge. 

Eestis on praegu tuhatkond abipolitseinikku, pea 2000 vabatahtlikku mere- ja maapäästjat ja tuhandeid vabatahtlikke muudes ühingutes. "Fakt, et elu Eestis on järjest turvalisem, on paljuski just vabatahtlike teene," märkis Kagge. "Kahjuks jäävad need inimesed ja nende teod tihti teenimatult märkamatuks. Peame õppima neid sangareid ise märkama, esile tõstma ja tunnustama."

Projekti algatanud If Kindlustuse eestkõneleja Tambet Asi sõnutsi soovib ettevõte, et elu Eestis oleks võimalikult turvaline. "Näeme oma töös iga päev, kui oluline on inimestele turvatunne. Seetõttu soovime tänada ja tunnustada neid inimesi, kes omakasupüüdmatult on teinud midagi selleks, et meie saaksime end turvalisemalt tunda," lausus Asi. "Loodetavasti saab nii mõnigi meist nendest lugudest indu ja julgust, et homme ise midagi ära teha."

15. oktoobrini saab jätta teateid tublidest kodanikest aadressil www.if.ee/aitame. Tänuüritusel 8. novembril tõstetakse eredamad lood esile. Sangareid tänatakse ja tunnustatakse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles