Basseinis hulpinud väljaheited šokeerisid spaakülastajaid (9)

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aktsiaselts Taastusravikeskus Viiking tegevdirektor Kairi Lusik ei ole üheselt nõus väitega, et nende basseinivesi on must. "Basseinivee hea kvaliteedi tagamine on kõikide, sealhulgas Viikingi basseiniomanike igipõline võitlus."
Aktsiaselts Taastusravikeskus Viiking tegevdirektor Kairi Lusik ei ole üheselt nõus väitega, et nende basseinivesi on must. "Basseinivee hea kvaliteedi tagamine on kõikide, sealhulgas Viikingi basseiniomanike igipõline võitlus." Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Laupäeval Viikingi veekeskusse spaamõnusid nautima läinud inimesi vapustas seal nähtu. "Basseinis ujusid suured s*tajunnid," kurtis murelik spaakülastaja Facebooki lehel "Märgatud24 Pärnus".

Teema postitaja sõnutsi tormas ta kiirelt veest välja ja märkas, et baaridaami juurde oli kogunenud teisigi, kes vees väljaheiteid nägid ja andsid juhtunust teada. "Kahjuks keegi ei tormanud neid junne koristama. Koristaja tuli alles 15 minuti pärast," teatas postitaja. "Hiljem administraatoritega rääkides väideti, et nad ei olnud juhtunuga kursis. Meie käest ei palutud isegi vabandust, vaid saadeti kuskile müügiosakonda asju klaarima. Kuna pilte meil ei olnud, arvasime, et eks meid saadeta sealt sama targalt minema. Läksime ära ja rohkem sinna oma jalga ei tõsta ja kellelegi ei soovita."

Aktsiaseltsi Taastusravikeskus Viiking tegevdirektori Kairi Lusiku sõnutsi lähtub veekeskus valitsuse määrusest "Tervisekaitsenõuded ujulatele, basseinidele ja veekeskustele". "Aastas korra vahetatakse kogu basseinivesi, iga nädal vahetame vee kõikides mullibasseinides. Kolm korda päevas kontrollime ja registreerime vee kloorisisaldust ja pHd," selgitas Lusik. "Kui mõõtmise tulemusel esineb kõrvalekaldeid, tehakse automaatika töös kohe muudatused."

Lusiku jutu järgi on Viikingi spaahotell peale määruses toodud kohustuslike punktide sellel aastal soetanud UV-lambid, mis aitavad vee kvaliteeti paremini kontrolli all hoida. "On teada-tuntud fakt, et basseinivee kvaliteediga näevad vaeva kõik spaad. Avalike basseinide suur probleem kahjuks on see, et paljud külastajad ei pese end enne basseiniminekut," nentis tegevdirektor. "Pesemise all ei peeta silmas duši all loputamist, vaid pesuvahendite kasutamist, et eemaldada ihult kogu mustus."

"Meil on olnud juhused, kui proov võetakse hommikuse basseinihoolduse ajal või kui vees on tõenäoliselt käinud inimesi, kes pole end enne korralikult puhtaks pesnud, ja basseinivesi ei jõua ennast nii kiiresti taastada," selgitas Lusik.

Tegevdirektori kinnitusel mängib rolli see, millal vett kontrollitakse. "Meil on olnud juhused, kui proov võetakse hommikuse basseinihoolduse ajal või kui vees on tõenäoliselt käinud inimesi, kes pole end enne korralikult puhtaks pesnud, ja basseinivesi ei jõua ennast nii kiiresti taastada," selgitas Lusik.

Lusik usub, et nemad võivad teha kõik endast oleneva, aga kui inimestel jääb puudu elementaarsetest teadmistest ennast enne basseiniminekut pesta ja häda korral tualetti kasutada, on probleemiga raske võidelda.

"Me ei ole üheselt nõus väitega, et meie basseinivesi on must. Septembris võetud proovid olid ju korras," kommenteeris tegevdirektor. Lusiku ütlust mööda on basseinivee hea kvaliteedi tagamine kõikide, sealhulgas Viikingi basseiniomanike igipõline võitlus.

Kommentaarid (9)
Copy
Tagasi üles