Kolledži juurde kerkib helkuripuu

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Helkuripuu. Foto on illustreeriv.
Helkuripuu. Foto on illustreeriv. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Täna kell 12.30 panevad Tartu ülikooli Pärnu kolledži tudengid ja Pärnu noortekogu liikmed kolledži juures püsti helkuripuu, millelt võib iga soovija endale helkiva abivahendi võtta. Kel helkureid üle, on oodatud neid sel puul teistega jagama.

Noored jaotasid eile helkureid mujalgi linnas ja jätkavad seda täna. Tegu on helkurite jagamise ja kinnitamise kampaaniaga "Öö on tulekul", millega tuletatakse meelde abivahendi olulisust.

Kampaania eestvedaja Tartu ülikooli Pärnu kolledži ettevõtluse ja projektijuhtimise teise kursuse tudengi Viktor Tunni sõnutsi on igal aastal linnad tulvil musti kogusid, kes autojuhtidele jäävad peaaegu märkamatuks isegi valgustatud tänavatel.

"Kõige levinum helkuri mittekandmise põhjus on see, et ei liigelda pimedal ajal maantee ääres. Tegelikult on helkur ka linnas äärmiselt oluline. Aktiivsed üliõpilased ja õpilased ongi seepärast võtnud eesmärgi propageerida linnaelanikele helkuri kandmist, juhtides tähelepanu liikluses enda nähtavaks tegemisele," ütles Tund.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles