Pärnu endisest abilinnapeast sai Põhja-Pärnumaa vallavanem

Kalev Vilgats
, Pärnu Postimehe arvamustoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Jane Mets.
Jane Mets. Foto: Urmas Luik

Eilsel erakorralisel istungil valis Põhja-Pärnumaa valla volikogu vallavanemaks Pärnu eelmise abilinnapea ja Pärnu linnavolikogu praeguse aseesimehe Jane Metsa. Tema poolt hääletas valimisliitude Ühine Koduvald ja Tasakaal võimukoalitsiooni 12 volinikku. Valimisliidu Inimeste Eest kandidaat Jaanus Rahula pälvis kaheksa voliniku toetuse.

Mets nimetas vallavanemaks kandideerimise üheks ajendiks põnevat ülesannet teha neljast endisest omavalitsusest üks ja tugev omavalitsus. Mets selgitas, et Pärnu  abilinnapeana oli ta viimasel aastal tegev haldusreformiga, kui Pärnuga liitusid Paikuse ja Audru vald, ning oleks kurb, kui tema oskused ja teadmised jäävad kasutamata. Kolmas argument oli Metsa osalemine kursustel, kus sisuliselt valmistati ette uusi vallavanemaid.

Küsimusele, kas ta läheks tagasi Pärnu abilinnapeaks, kui tuul peaks pöörduma ja Reformierakond taas võimule saama, vastas Mets ühemõtteliselt, et tema eesmärk on olla vallavanem vähemalt neli aastat. Mets kinnitas, et mingit parteistumise survet vallas ei tule, sest valdades ei tehtagi parteipoliitikat. Ta avaldas kahtlust, kas tema üldse enam kandideerib Reformierakonna Pärnu piirkonna juhiks ja juhatusse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles