Lastefond toetab pisitüdruku ravitoidusegu soetamist

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sihtasutus Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond on möödunud aasta lõpust aidanud aastavanust Pärnu tüdrukut Joannat abivahendite soetamisega. Kui senini toitus tüdruk piimasegust, vajab ta nüüd spetsiaalset kõrgekalorilist ravitoitu.
Sihtasutus Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond on möödunud aasta lõpust aidanud aastavanust Pärnu tüdrukut Joannat abivahendite soetamisega. Kui senini toitus tüdruk piimasegust, vajab ta nüüd spetsiaalset kõrgekalorilist ravitoitu. Foto: Tartu Ülikooli kliinikumi lastefond

Sihtasutus Tartu Ülikooli Kliinikumi Lastefond on möödunud aasta lõpust aidanud aastavanust Pärnu tüdrukut Joannat abivahendite soetamisega. Kui senini toitus tüdruk piimasegust, vajab ta nüüd spetsiaalset kõrgekalorilist ravitoitu.

Joanna sündis raskes hapnikupuuduses ja praeguseks on tal diagnoositud pärilik ainevahetushaigus. Peale selle on lapsel hulgiorganpuudulikkus ja tulenevalt sünnitraumast ränk kesknärvisüsteemi kahjustus, mis avaldub arengupeetuse, neelamishäire ja tetrapareesina ehk kõikide jäsemete jäikusena. Tüdrukul on epilepsia ja probleem kehatemperatuuri hoidmisega, mistõttu vajab ta pidevat jälgimist.

Lastefond on eelmise aasta sügisest toetanud Joanna toitmissüsteemide ostu ja toitmispumba renti ning aspiraatori soetamist hingamisteede puhastamiseks. Kui varem toideti teda sondi kaudu piimaseguga, vajab ta nüüd kasvamiseks ja arenemiseks kõrgekalorilist ravitoitu.

Joanna ema jutu järgi on tütre olukord olnud viimasel ajal suhteliselt stabiilne ja seisund muutumatu. Lapsevanem nentis, et kui tüdruk sai aastaseks, soovitasid arstid ravitoidule üle minna. Kuna nüüd on Joanna kaal seisma jäänud ning ema ja arstid kardavad, et laps ei saa vitamiine ega päevast kaloraaži kätte, on spetsiaalne ravitoit lapsele hädavajalik.

Lastefondi toetusjuht Eveli Ilves ütles, et võttes lühidalt kokku aasta, mille kestel on fondi põhirõhk olnud ravitoidu temaatikal, võib tulemusega rahule jääda. "Oleme aasta jooksul toetanud 26 last, kogunud annetusi, et saaksime nende toetamist jätkata, ning teavitustöö tulemusel on meieni jõudnud uusi abi vajavaid lapsi, mille üle oleme väga õnnelikud," avaldas ta.

Ilves usub, et lastefond on suutnud avalikult selgitada ja kitsaskohale tähelepanu pöörata. "Kuigi suurem kampaania selle aastaga lõpeb, jätkub meie töö ravitoitude teemaga seni, kuni leitakse lahendus," tõi toetusjuht esile ja kinnitas, et seniks jätkab fond annetajate abil ravitoitu vajavate laste toetust.

Lastefond aitab katta Joanna ravitoidu ja toitmissüsteemide ostu ning toitmispumba rendi kulud järgneva 12 kuu vältel kuni 4604 euroga.

Tüdruku ema sõnutsi on lastefondi toest Joannale väga palju abi ja tulenevalt soovist ise midagi tagasi anda, liitus ta lastefondi iga-aastase põhikampaania Üleannetus korraldusmeeskonnaga, et avaldada tänu nii annetajatele kui ka vabatahtlikele, kelle toel fond tegutseb.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles