Seljametsa esimene jõululaat kutsub võlumaailma

Teele Talve
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seljametsa esimene jõululaat kutsub võlumaailma.
Seljametsa esimene jõululaat kutsub võlumaailma. Foto: Erakogu

Tuleval pühapäeval kell 11 algaval Seljametsa jõululaadal loob pühadetunde kohapeal küpsetatud piparkookide lõhn, maiustusi jagab laadarahvale päkapikk.

Jõulu- ja käsitöölaat peetakse külamaja spordisaalis, mille korraldaja Paikuse naisteühing Marta on muutnud võlumaailmaks. Laes ripuvad jõuluehetega kaunistatud kalavõrgud, ruumi ehivad põhust loomad ja sepistatud küünlahoidjad.

"Soovime luua jõulutunnet – soe piparkoogilõhn, kaneelipulkadega jõuluglögi ja ilusad jõululaulud," rääkis naisteühingu juhatuse liige Elle Jaakson. Laada korraldamine on kogukondlik ettevõtmine, kaasa löövad ühingu liikmete pere, sõbrad ja kohalikud lapsed. Tantsuga esineb kaks kuud koos käinud Seljametsa rahvatantsurühm, mille proovid toimuvad kord nädalas samas külamaja saalis.

Külamaja teises otsas asuvas Seljametsa Muuseumis saavad lapsed osaleda tasuta jõuluhõngulistes õpitubades. kus valmistatakse jõulukaarte ja muud põnevat. 

Jõululaat on naisteühingu teine niisugune ettevõtmine. Sügisel korraldati sügislaata, mis osutus väga menukaks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles