Vast valminud linnatänavad pärjatakse aasta teo tiitliga

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu tänavuseks aasta teoks valiti Loode-Pärnu tööstusküla tänavavõrgu valminine. Pildil Rõugu, Lille ja Voorimehe tänava ristmik.
Pärnu tänavuseks aasta teoks valiti Loode-Pärnu tööstusküla tänavavõrgu valminine. Pildil Rõugu, Lille ja Voorimehe tänava ristmik. Foto: Madis Sinivee

Pärnu Postimehe lugejad valisid suvepealinna tänavuseks aasta teoks Loode-Pärnu tööstusküla tänavavõrgu valmimise, mis kogus pea poole häälte arvust.

"Selle aasta tegu Loode-Pärnu tööstusküla arendamine on olnud pikk protsess ja tänavu sai sealsele tänavavõrgu rajamisele joon alla tõmmatud," märkis Pärnu linnapea Romek Kosenkranius. "Pärnu linnaruum on saanud korrastatud ala võrra rikkamaks ning valminud teed ja tänavad on nüüdseks juba hoogsalt kasutuses."

Loode-Pärnusse on end sisse seadnud esimesed julged: Pereauto, Vecta Design ja Trimtex. Ehitustöödega on tööstuskülas alustanud Aknakoda. "Loodame, et julgeid lisandub veel," sõnas linnapea.

Liigutage kursoriga graafikul, et näha tulemusi:

 

Loode-Pärnu tööstusküla kogus 3245 häält. Kokku andsid Pärnu Postimehe lugejad konkursil oma lemmiku poolt 8094 häält ja valida sai 16 kandidaadi vahel.

Aasta teo valimisel platseerus 981 häälega teisele kohale Pärnu jõe paremkaldal asunud masinatehase hoone lammutamine.

Kui tunnustuse pälvinud tegude hulka kuuluvad pigem millegi ehitamine või rajamine, on teiseks tulnud masinatehase hoone lammutamine jõeäärset linnaruumi ilmet märkimisväärselt muutnud ja ohutuse seisukohaltki väga oluline.

Pärnu uued bussid ja ühistranspordisüsteem hõivasid aasta teo hääletusel 662 häälega kolmanda koha. Neljanda ja viienda koha said Vanalinna põhikooli ja Endla teatri suure saali renoveerimine.

Aasta teo tunnustus antakse üle 20. detsembril Pärnu meeri pidulikul vastuvõtul Ammende villas.

Linnavalitsuse ja Pärnu Postimehe toimetuse koostöös on aasta tegu selgitatud 2001. aastast.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles