PPA ajutine teeninduspunkt on avatud viimast nädalavahetust

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
ID-kaart.
ID-kaart. Foto: Arvo Meeks / LEPM

Sel nädalavahetusel on aasta viimane võimalus uuendada ID-kaardi sertifikaate politsei- ja piirivalveameti (PPA) ajutises teeninduses Pärnus Port Artur 2 kaubanduskeskuses.

Ajutine teeninduspunkt Port Artur 2 Telia esinduses on avatud pühapäeval, 17. detsembril 12–15.

"Kellel on mugav oma dokumendi sertifikaate uuendada just nädalavahetusel jõuluostude tegemise kõrvalt, on viimane võimalus teha seda sel nädalavahetusel," rääkis PPA identiteedi ja staatuste büroo peaspetsialist Merlin Mängel.

PPA ajutised teeninduspunktid ID-kaardi sertifikaatide uuendamiseks on Pärnu ja muude suuremate linnade kaubanduskeskustes avatud olnud mitu nädalavahetust.

Möödunud nädalalõpul uuendati kaubanduskeskustes üle 1000 ID-kaardi. Kokku on seda teinud ligemale 340 000 inimest. Tõenäoliselt on ID-kaardi uuendanud nii aktiivsed e-teenuste kasutajad kui need, kes tarvitavad ID-kaarti elektroonselt mõne korra aastas.

Peatatud sertifikaatidega ID-kaarte saab uuendada kas oma arvutis või PPA teenindustes järgmise aasta 31. märtsini.

Peatatud sertifikaadid suletakse 1. aprillil ja ID-kaardi elektroonseks kasutamiseks tuleb taotleda uus kaart. Isikut tõendava dokumendina kehtib ID-kaart sellel märgitud kuupäevani.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles