Tori hobusekasvandus ja kaks muuseumi viidi ühtse juhtimise alla

Teele Talve
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
maaeluminister Tarmo Tamm Tori hobusekasvanduses.
maaeluminister Tarmo Tamm Tori hobusekasvanduses. Foto: Maaeluministeerium

Carl Robert Jakobsoni talumuuseum ja Eesti põllumajandusmuuseum ning Tori hobusekasvanduse kompleks jätkavad algavast aastast tegevust sihtasutuse Eesti Maaelumuuseumid all.

"Uuel organisatsioonil on võimalus valdkonna tegevust tervikuna planeerida ja arendada," sõnas maaeluminister Tarmo Tamm ja lisas, et sihtasutus aitab säilitada hobumajanduse pikaajalisi traditsioone Toril ja hoogustab hobumajandussektori arengut.

Tänavu hakati sihtasutuse arengukava koostama, kinnitati sihtasutuse struktuur, alustati hoonete ja rajatiste projekteerimist ning investeeringuteks vajalike toetuse taotluste koostamist. "Sihtasutuse loomisel on juba esimesi positiivseid tulemusi. Hea näide on sel sügisel alustatud hobuprogramm, mis on suunatud Tori põhikooli 5. klassi õpilastele," tõi minister Tamm esile.

Valitsuse 10. mai istungil otsustati eraldada omandireformi reservfondist 1 905 000 eurot Tori hobumajanduskeskuse taastamiseks ja väljaarendamiseks.

Sihtasutuse juhtorganid on nõukogu ja juhatus. Samuti moodustatakse sihtasutuse juurde nõuandev kogu, mis koosneb kohalike omavalitsuste ja muude huvitatud osaliste, sealhulgas ministeeriumi ja hobumajandussektori esindajatest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles