Politseiametnikku kahtlustatakse alkoholijoobes autojuhtimises

Teele Talve
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Politsei.
Politsei. Foto: Marko Saarm / Sakala

Täna kell 1.44 laekus häirekeskusele teade Häädemeeste vallas Tallinna–Pärnu–Ikla maantee 142. kilomeetril kraavi sõitnud sõiduautost. Autos viibis kaks Lääne prefektuuri politseiametnikku, kellest mõlemal tuvastati alkoholijoove.

Kraavi sõitnud Volvos olid 29aastane ja 24aastane politseiametnik, kellest ühel lasub alkoholijoobes autojuhtimise kahtlus. Tegemist ei olnud ametisõidukiga, juhtum toimus töövälisel ajal ja ametnikud viga ei saanud. Juhtunu suhtes alustati kriminaalmenetlus.

Lääne prefekt Kaido Kõplas ütles, et ametnike vastu algatati ka distsiplinaarmenetlus ja mõlema politseiniku teenistussuhe peatati. „Juhtunu on äärmiselt kahetsusväärne ja lubamatu. Politsei teeb päevast päeva tööd, et meil kõigil oleks ohutum ja turvalisem liigelda. Politseiniku kohus on olla eeskuju nii tööülesandeid täites kui ka töövälisel ajal,“ kõneles prefekt.

Kõik täpsemad asjaolud selgitatakse välja menetluse käigus, mida juhib Lääne ringkonnaprokuratuur.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles