Kooriühingu aastaauhindadele kandideerib kaks pärnumaalast

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tuntud lauluõpetaja Toomas Voll
Tuntud lauluõpetaja Toomas Voll Foto: Mailiis Ollino

Järgmise nädala laupäeval jagab Eesti kooriühing Estonia kontserdisaalis koori- ja puhkpillimuusika aastapreemiaid. 12 kategoorias kandideerib 80 nominenti, nende seas dirigent ja muusikaõpetaja Toomas Voll ja orkestrijuht Kaido Kivi Pärnumaalt.

Aasta dirigendi-muusikaõpetaja kategoorias kandideeriva Volli nimetas nominendiks Eesti naislaulu selts.

Kaido Kivi on Pärnumaa maleva orkestri liikmete silmis hinnatud inimhingede spetsialist.
Kaido Kivi on Pärnumaa maleva orkestri liikmete silmis hinnatud inimhingede spetsialist. Foto: Erakogu

Pärnumaa puhkpillimuusika aktivisti Kivi esitas aastapreemiale Eesti kooriühingu muusikanõukogu ja tema on nominent aasta korraldaja kategoorias.

Kooriühing annab välja aasta koori, puhkpilliorkestri, kooridirigendi, dirigendi-muusikaõpetaja, orkestridirigendi ja noore dirigendi tiitli. Samuti tunnustatakse aasta toetajat, korraldajat, koori ja orkestri heliloojat ning aasta tegu, antakse välja aasta koori- ja orkestriplaadi tiitel ning aasta koostööpreemia.

Samuti saavad kultuuriministeeriumi tänukirjad need dirigendid, kes on aasta jooksul edukalt esinenud riiklikel ja rahvusvahelistel konkurssidel. Kooriühingu aastapreemiate kõrval antakse üle Uno Järvela stipendiumifondi autasud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles