Kaks valda ei pea vapi ega lipuga pead vaevama

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kihnu. Foto on illustreeriv.
Kihnu. Foto on illustreeriv. Foto: Ardi Truija

Kihnu ja Saarde vallal on oma vapp ja lipp ning neid erinevalt Lääneranna, Põhja-Pärnumaa, Tori ja Häädemeeste vallast ei kimbuta sümboolikapeavalu.

Kihnu valda sümboli­seerivad 1995. aasta 7. novembrist tippheraldik Priit Herodese kujundatud vapp ja lipp, mille keskne kujund on kaheksaharuline ilmakaarte rist. Hõbedase vapikilbi päises vaatab vastu lamav hüljes kui Kihnule iseloomulik mereloom.

Saarde vallas on Surjuga liitumise järel ametliku sümboolikana kasutusel Saarde vapp ja Surju lipp. Rohelisel vapikilbil näeb kuldset sammuvat ilvest, vapi kujundas Tõnu Lauk. Vapp võeti kasutusele 2006. aastal Kilingi-Nõmme linna, Saarde ja Tali­ valla ühinemise järel.

Lipu päises on kolm vastandvärvides kuuske ja keskel Reiu jõge sümboliseeriv kollane vai. Roheline märgib metsi, kuldne on Pärnumaa vapivärv. Lipp on kasutusel 1995. aasta 7. veebruarist, selle kujundas Herodes.

Teised ühisvallad on sümboolikakonkursi järel ootel­ või korraldavad uue konkursi nagu Lääneranna vald.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles