Galerii: Vene laulu festivali kaugeimad külalised tulid Jūrmalast

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Vene vanasõna ütleb, et kus laul kõlas, seal on kergem elada. Pärnu ühisgümnaasium lähtus neljandat Vene laulu festivali korraldades Euroopa pärandkultuuriaastast ning riigi väiksemate keele- ja kultuurikogukondade väärtustamisest. Üritusel osalenud veerandsaja kooli solistide, muusikute, ansamblite hulgas olid kaugeimad osavõtjad Hiiumaalt ja esimest korda Lätist Jūrmala riiklikust gümnaasiumist.

Festivaliga seostus ühisgümnaasiumi osalemine rahvusvahelise Erasmus+ projektiga "Euroopa värvipliiatsid: joonista mulle üks Euroopa". Võõrustajakooli saalis joonistus see üks Euroopa 32 tuntud ja uuemas laulus.

Kuulajate hulgas oli Vene Föderatsiooni saatkonna nõunik Dmitri Litskai, Tallinna ülikooli õppejõud, filoogiateaduste kandidaat Natalja Netšunajeva, aga ka Pärnu abilinnapea Marko Šorin. Kultuurisilla loomise eest andis Litskai saatkonna tänukirja ühisgümnaasiumi direktorile Mart Kuuskmannile.

"Olen hämmastunud laste talendist, nende loomingulisest lähenemisest. Nad panevad lauludesse hinge, kuigi paljudel tuli vaeva näha, sest vene keel ei ole nende emakeel," kiitis Litskai.

Esimene Vene laulu festival toimus ühisgümnaasiumis 2015. aastal ja sellel tutvustati vene romanssi kui omapärast muusikažanri. Järgmine oli seotud Vene filmimuusikaga ja eelmise kandev teema oli Vene laul läbi aegade.

Laulude kaudu õpivad lapsed paremini mõistma sealset kultuuri ja võõrkeelt rääkima. 

Seekord esinesid festivalil ühisgümnaasiumi ning teistegi Pärnu linna ja maakonna koolide, aga ka Tallinna, Tartu, Haapsalu, Viljandi, Tabasalu, Kehra, Aruküla, Emmaste koolide õpilased.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles