Seljametsa muuseum ootab riigi juubeliks põnevaid esemeid

Teele Talve
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Seljametsa muuseum ootab riigi juubeliks põnevaid esemeid.
Seljametsa muuseum ootab riigi juubeliks põnevaid esemeid. Foto: Seljametsa muuseum

Seljametsa muuseum annab teada, et tähistab Eesti Vabariigi 100. aastapäeva Seljametsa piirkonna näitusega ja ootab väljapanekule põnevaid esemeid.

"Seljametsa muuseum tähistab Eesti Vabariigi 100 aasta juubelit näitusega 100st meie piirkonna esemest läbi sajandi. Ootame näitusele kõikvõimalikke esemeid osavalla elanike kodudest," seisab Seljametsa muuseumi sotsiaalmeedia lehel. Näitusele sobivad väga erinevad esemed, olgu see mõni perele tähendusliku looga ese, huvitav vanavara või midagi lähimineviku majapidamiskraamist.

Seljametsa muuseumi juhataja Annika Põltsam sõnas, et juba on pakutud käsitööd, aga ka huvitavaid kujusid. Homme sõidab ta vaatama taasiseseisvumisega seotud mälestusesemeid. "Majakraami ja kõike võib tuua," ütles Põltsam ja lisas, et muuseumgi otsib välja asju, mis ümbruskonna küladest pärit.

Esemeid saab muuseumisse tuua enne 22. veebruari.

Näitus ootab huvilisi uudistama 24. veebruaril, ent Eesti Vabariigi aastapäeva programmis leidub muudki põnevat. Päeva alustatakse kell 11 musta leiva õpitoaga. Kell 12 esinevad ansambel Helin ja Seljametsa rahvatantsurühm. Üle antakse Vaskrääma küla vaip. Kell 13 on plaanis laulmise pidu ja isamaaliste vinüülplaatide kuulamine. Kõhtu aitab täita soe leib, mida antakse maitsta enne kella 16.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles