Surfilaager tähistab tänavu juubelit

Annika Kuusik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Festivali nelja päeva jooksul on kavas lai valik surfitegevusi, sportmänge, treeninguid ning meelelahutust.
Festivali nelja päeva jooksul on kavas lai valik surfitegevusi, sportmänge, treeninguid ning meelelahutust. Foto: Urmas Luik

Pärast aastast pausi tuleb tänavu juulis Valgerannas elustiilifestival Surfilaager ja suuremalt kui varem, nimelt tähistab üritus oma 20. aastapäeva. Peakorraldaja Helen Undi sõnutsi on sel aastal rõhk eeskätt spordil.

Peale tavapäraselt ulatusliku surfiprogrammi saab teha mitmesugust sporti. "Näiteks korraldab MyFitness eri treeninguid alates joogast ja lõpetades jõutrennide ja zumba`ga nii naistele, meestele kui lastele. Samuti toimuvad meeskondlikud võistlused rannajalgpallis ja võrkpallis," tutvustas Unt. 

Purjelaua-, lohe- ja aerusurfi saavad Undi kinnitusel õppida nii algajad huvilised kui oma oskusi arendada need, kes alaga varem kokku puutunud. "Oodatud on nii püsikülastajad kui need, kes alles soovivad surfieluga tutvust teha,"  kinnitas korraldaja.

"Ühtlasi on meil olulisel kohal keskkond. Toimuvad töötoad, mis annavad nii täiskasvanutele kui lastele põnevat infot keskkonna ja taaskasutuse kohta. Nõud on meil ainult korduvkasutatavad ja organiseerime prügi sorteerimise jaamad, kust kogutud jäätmed lähevad töötlemisele," rääkis Unt. 

Surfilaager on 1998. aastal alguse saanud Eesti purjelaualiidu algatatud elustiilifestival, mille eesmärk on populariseerida surfisporti ja toetada Eesti andekaid võistlussurfareid.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles