Kihlepa koolimajas võõrustab kunagisi õpilasi külaselts

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kunagine Kihlepa koolimaja.
Kunagine Kihlepa koolimaja. Foto: Urmas Luik

Kihlepa kooli avamisest möödub 90 aastat, sel puhul võõrustab majas tegutsev külaselts kunagisi õpetajaid ja õpilasi ja muid asjaosalisi märtsi teisel laupäeval. Esinevad Pärnu linna Audru osavalla Lindi ja Audru kooli taidlejad, vaadata saab näitust kooliõpikutest läbi sajandi ja meenutada olnud aegu.

Ajaleht Postimees kirjutas 10. jaanuaril 1929 uudise "Wõlla walla haridustempel avatakse täna", kuigi kool töötas vastses majas juba eelnenud aastast. Kihlepa külla koolimaja ehitamise algatas kohalik velsker, laulu- ja mänguseltsi asutaja Mihkel Mokk 1927. aastal ja tema oli ka esimene koolijuhataja. Kokkutulekulised süütavad küünlad Mihkel Moka mälestuskivi juures.

Kool töötas Kihlepas aastatel 1928–1969, üks õpetajaid oli seal praegune Audru muuseumi juhataja Helgi Roots, kes meenutab elu majas, mis on kogukonna kasutuses ja kus tegutseb MTÜ Eassalu-Neitsi Külaselts, töötab raamatukogu, avatud on käsitöökauplus, klaasi- ja savikoda.

Külaseltsi juhatuse liige Mercedes Merimaa rääkis, et kooli aastapäeva tähistamine algab 10. märtsi keskpäeval sõnavõttude ja meenutustega. Eelneb aga hariv üritus "Sõbrapäev külamajas", millel räägitakse tootekujundusest. Külamajas tegutsev vabaühendus Nobedad Näpud paneb müüginäitusele oma käsitööd ja õhtul võib jalga keerutada ansambli Vanad Sõbrad saatel.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles