Käivitusabi andjail käed-jalad tööd täis

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Külma tõttu käivitusabi vajav auto.
Külma tõttu käivitusabi vajav auto. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Puksiiri- ja käivitusabi teenust pakkuva Andrese Sauna sõnutsi on probleemid autode käivitamisega külma tõttu järjest sagedasemad. 

"Muud ei teegi, kui anname käivitusabi. Tavapärane on mitme päeva jooksul paar käivitust. Talvel üks päevas või üle päeva. Eile oli 15 käivitust ja täna on juba kuus või seitse olnud. Peale selle tuleb ära vedada need sõidukid, mis käima ei lähe," seletas Saun. 

Teenusepakkuja jutu järgi on peapõhjus, miks sõiduk ei käivitu, vähene sõit. "Hommikul pannakse istmesoojendus ja kõik muu järele, kui on ühest linna otsast teise sõit, mis ei lae akut ära, ja nii ta jääbki lahjaks," rääkis ta. 

Sauna kinnitusel lahendaks olukorra see, kui pikemalt sõita ja lasta autol akut laadida. "Ja kui keegi autos on, siis poe või eramaja juures lasta mootoril veidi töötada. See laeks akut ja hoiaks masina seest kuivana," ütles ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles