Kihnu majakavahiks saab Urga Elly

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Anne Matsi

Kihnu majakavahiks soovis ligemale 30 inimest, kellest mitmele tundus töökoht romantiline, nagu seda ajaloo põhjal võib ette kujutada. SA Kihnu Kultuuriruumi korraldatud konkursil valiti kandidaatide hulgast välja Elly Karjam ehk kihnlastele Urga Elly (pildil), kes on käsi­töömeister ja töötanud madrusena.

“Tuletorni juures võib kuumimatel nädalavahetustel olla korraga sadu inimesi, kes kõik ootavad torni pääsemist. Meil kehtiva reegli järgi võib tornis olla korraga kümme inimest, rõdul viis ja sellise korra tagamine on üsna raske üles­anne, kuid seegi on majakavahi üks ülesandeid nagu piletimüük,” selgitas SA Kihnu Kultuuriruumi juhataja Mare­ Mätas. “Majakavahi töö sisu on suures osas veel ka territooriumi ja torni korrashoid, nii et midagi väga romantilist seal pole, välja arvatud töö tegemise kaunis koht.”

Majakavahi abilisena asub tööle Lõpe Silvi.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles