Vändra Sprindi panid kinni kohalikud

Meelis Kalme
, Reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võiduka Vändra meeskonna liikmed olid enne võistluse algust enesekindlad.
Võiduka Vändra meeskonna liikmed olid enne võistluse algust enesekindlad. Foto: Meelis Kalme

Juba kaheksandat aastat järjest toimunud militaarvõistluse Vändra Sprint raskemal ehk punasel rajal jätsid võidu koju Kaitseliidu Vändra rühma esindajad. Kergema, rohelise raja parim oli Ursa Majori poiste võistkond.

Reede õhtupimeduses alanud üritusel startis punasele rajale registreerinud kuue asemel küll vaid neli esindust, kuid see asjaolu ei muutnud jõuproovi osalejatele vähem pingeliseks, ülesanded ei olnud kergete killast ja konkurents oli kõva.

Võitjameeskonna liikmele Tony Jürisaarele oli seekordne Vändra Sprint kuues, kuid esikoht ei tulnud tema sõnutsi lihtsalt. “Pidime ikka pingutama, kuni võistluse lõpuni ei olnud päris selge, kes võidab,” rääkis ta.

Jürisaar lisas, et võistlusmarsruut oli eelmiste aastate omast mõnevõrra lühem, sõltudes meeskondade valikustki. Vändrakad läbisid tema jutu­ järgi ööpäeva jooksul üle 50 kilomeetri.

Võidukasse esindusse kuulusid peale Jürisaare Henri Noormets, Hendrik Ehastu ja Kaspar Saal.

Vändra Sprindi ülesehitus erineb tavapärastest militaarspordivõistlustest: kui üld­juhul lubatakse tiimid rajale eraldi, siis Vändras startisid korraga kõik punase raja tiimid. Nii algas esimene mõõduvõtt: järgmisse punkti jõudmisel võisteldi aja peale. Samal ajal oli suur osa mõõduvõtust üles ehitatud selliselt, et meeskonnad said ise valida, millises järjekorras kontrollpunktid läbida.

Punasel rajal sai teise tulemuse kirja sõjakooli võistkond ja kolmanda koha pälvisid Rannakollid. Rohelisel rajal tulid teiseks Ursa Majori tüdrukud ja pronksikarva medalid viisid koju Suvitajad.

Võistlusel osales 15 meeskonda, neist neli punasel ja 11 rohelisel rajal. Suurem jagu võistlejaid lõpetas, vaid punasel rajal katkestas üks esindustest.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles