Loomade varjupaigas tuli õnn õuele (1)

Merilin Cherry
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rõõmu valmistasid loomadele veebruaris ka heasüdamlikud naabrid Paikre jäätmekäitluskeskusest.
Rõõmu valmistasid loomadele veebruaris ka heasüdamlikud naabrid Paikre jäätmekäitluskeskusest. Foto: Pärnu loomade varjupaik

Pärnu loomade varjupaigas möödus sõbrakuu üle ootuste hästi. Veebruari kampaaniaga "Sõpra tuntakse sabast" leidis kodu 22 looma ja varjupaigale tehti kaks suurt kingitust.

Kampaania ajastati veebruarile, kuna muidu kipub see loomade varjupaigas olema aasta vaikseim kuu. Kui mullu veebruaris sai koju 15 kassi, siis tänavu rõõmustatakse kojuleidjate numbri kasvu üle. "Veebruari kampaaniaga leidis kodu 19 kassi ja kolm koera. Oma koju tagasi aitasime üheksa koera ja ühe kassi," rõõmustas Pärnu loomade varjupaiga juhataja Anneli Matsi.

Veebruaris kodu leidnud kriimsilmad.
Veebruaris kodu leidnud kriimsilmad. Foto: Pärnu koduta loomade varjupaik

Väga edukas oli loomade varjupaigas jaanuar, mil koju läks suisa 24 kassi. Matsi sõnutsi "aitas kaasa" kaks leitud kassipesakonda. "Talvel kassipoegi leida on suhteliselt haruldane ja inimesed on altimad võtma nunnut kassipoega kui juba täiskasvanud kassi," tõdes Matsi.

Tegelikult on täiskasvanud kassi võtmisel oma eelised. "Nende isiksus on välja kujunenud ja neile on tehtud kõik protseduurid: nad on kiibistatud, vaktsineeritud, steriliseeritud/kastreeritud, tehtud on parasiiditõrje," loetles Matsi plusse.

Rõõmu valmistasid loomadele veebruaris ka heasüdamlikud naabrid Paikre jäätmekäitluskeskusest, kinkides varjupaigale kaks moodsat koerakuuti. Paikre kingitud soojustatud koerakuudid on valmistatud käepärastest taaskasutatud materjalidest ja kinkijad loodavad, et neist saab armas ajutine kodu nii mõnelegi koerale.

Paikre poolt kingitud teine koerakuut.
Paikre poolt kingitud teine koerakuut. Foto: Pärnu loomade varjupaik
Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles