Florist annab nõu, milliseid lilli naistepäeval kinkida

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Naistepäeval lillepoodi astunud mehi valdab tihti segadus, milliseid lilli kingituseks osta. Valik on tänapäeval ju tohutu suur.

Martensi maja lillepoe florist Maie Õunap märkis, et naistepäeva lill kipub olema punane roos. "Ja loomulikult kevadlilled tulp ja nartsiss," lisas ta.

Floristi sõnutsi on nelgidki taas hinnas. "Nii ühe õiega kui kobarnelk ja värve on palju," märkis ta.

"Ja muidugi tellitakse naistepäevaks hulganisti lillekimpe, milles eelistatakse kasutada tulpe," rääkis Õunap.

Ehmatavalt suured, aga efektsed nägid välja tänavu naistepäeva eel lillepoodi jõudnud ligemale poolteise meetri pikkused tugeva varrega punased roosid. "Minu teada ei ole neid varem Pärnus müüdud," selgitas Õunap. "Need roosid on Ecuadorist ja sordi nimi on "Freedom"."

Kuid traditsiooniliste naistepäevalillede kõrval võib osta muidki kauneid õisi. "Väga populaarsed on preeriakelluke ja inkaliilia. Mõlemad seisavad vaasis kaua ilusad," kinnitas Õunap. "Samuti võib kinkida potililli."

Floristi soovituse järgi tuleks lillede püsimiseks panna puitunud varrega lõikelilled nagu roosid sooja vette ning tulbid ja nartsissid jääkülma vette.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles