Paikre tahab päikesejaama juba enne aasta lõppu valmis saada

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raba 34 detailplaneeringu vastuvõtmisele järgneb planeeringu avalik väljapanek, kus igaüks saab kavandatu kohta arvamust avaldada.
Raba 34 detailplaneeringu vastuvõtmisele järgneb planeeringu avalik väljapanek, kus igaüks saab kavandatu kohta arvamust avaldada. Foto: Pärnu linnavalitsus

Linna käitlusettevõte Paikre plaanib kunagise Rääma prügimäe kinnistule rajada jaama 22 000 päikesepaneeliga, mille võimsus oleks koguni viis megavatti. Firma juhataja Kristo Rossman teatas, et soovib jaama valmis saada juba enne aasta lõppu.

Pärnu volikogu möödunud istungil võeti vastu elektrijaama detailplaneering. Linnaettevõte on hakanud mõtlema rahastusele.

Kolmapäeval saatis abilinnapea Siim Suursild kirja majandus- ja taristuminister Kadri Simsonile ja riigikogu majanduskomisjoni esimehele Sven Sesterile, milles märkis, et pole rahul arutluses oleva elektrituruseaduse eelnõuga.

Kui eelmise rahastamissüsteemi järgi said toetust kõik vastavalt elektritootmisele, siis nüüd tahab riik maksta toetust vaid siis, kui Eestil jääb oma taastuvenergia toodangu eesmärgist puudu (25 protsenti lõpptarbimises).

Siiski teisi jaamu toetatakse edasi endisel moel, nende hulgas Tootsi tuuleparki.

Suursild märkis, et kuna Tootsi tuulepark toodaks elektrit pidevalt üle Eesti taastuvenergia eesmärgi, ei saakski väikejaamad enam lisatoetust taotleda, nende seas plaanitav Paikre päikesejaamgi.

Suursild avaldas soovi, et eelnõuga jätkataks väikeste taastuvenergiajaamade toetamist nõnda nagu ennegi.

Rossman jälle nentis, et eelnõu võimalik mõju elektrijaama rahastusele on midagi, millega on Paikre jaama ehitamisel arvestanud ja see ei tohiks suureks probleemiks muutuda. Ometi leidis temagi, et eelnõu annaks märkimisväärse eelise Tootsi tuulepargi omanikele.

Pärnusse plaanitav päikesejaam oleks vähemalt praegu Eesti suurim.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles