Tippaeg käes: löökauke tuleb tuhandete eurode eest lappida

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevade lähenedes tekib Pärnu tänavatele sooja ja külma ilma vaheldudes üha rohkem löökauke, mida püsiva sooja saabumiseni külma asfaldiseguga ajutiselt plommitakse.
Kevade lähenedes tekib Pärnu tänavatele sooja ja külma ilma vaheldudes üha rohkem löökauke, mida püsiva sooja saabumiseni külma asfaldiseguga ajutiselt plommitakse. Foto: ANTS LIIGUS/PRNPM/EMF

Kevade lähenedes tekib Pärnu tänavatele sooja ja külma ilma vaheldudes üha rohkem löökauke, mida püsiva sooja saabumiseni külma asfaldiseguga ajutiselt plommitakse.

Löökauke on tekkinud Pärnus paljudesse kohtadesse. Tihedamalt on sel talvel parandatud auke Lõuna ja Akadeemia tänava ristmikul, Rääma tänaval, Tallinna maantee ristmikust Raba tänavani, Suur-Jõe tänaval, Tallinna maanteel ning Mai ja Laine tänava ristmikul.

Pärnu linnavalitsuse taristu- ja ehitusteenistuse teede peaspetsialisti Jaak Kanniste hinnangul on Pärnu tänavad tänavuse talve võrdlemisi hästi üle elanud.

"Oleme suutnud auke suhteliselt operatiivselt parandada," ütles Kanniste.

Pärnus märgatud ohtlikest tänavaaukudest või vajunud kaevukaantest tuleks teada anda telefonidel 15505 või 444 8200. Sama info on oodatud e-posti aadressil 15505@parnu.ee.

Talvel ja kevadel tekkivaid löökauke plommitakse külma asfaldiseguga.

"Üldjuhul peab külmsegu päris hästi vastu," tõdes Kanniste, lisades, et augutäite vastupidavus sõltub liiklusintensiivsusest ja sõidukite tekitatud vibratsioonist. "Mõni külmseguga täidetud auk on pidanud isegi aasta vastu."

Sooja asfaldiga, mis on vaspidavam, hakatakse tänavaid lappima ilmade soojenedes. Millal selleni jõutakse, ei osanud spetsialist prognoosida.

"Kõik oleneb sellest, kui kaua külmad püsivad," märkis Kanniste, kelle jutu järgi saab sooja asfaldiga remonti teha üldjuhul alates aprilli teisest poolest.

Kahe kuuga on Pärnus kulunud hädapäraseks teeremondiks umbes 6000 eurot. Kokku kulub linnal talviseks tänavaaukude remondiks ligemale 30 000 eurot. Suvel läheb hädapäraseks augulappimiseks umbes 60 000 eurot.

Viimaste päevade jooksul on liiklejad postitanud pilte tänavatele tekkinud löökaukudest mitmesse Pärnuga seotud sotsiaalmeediakanalisse. Kanniste sõnade kohaselt võiks linlased löökaukudest ja muudestki probleemidest teada anda ka linnavalitsuse infotelefonil 15505 või 444 8200. Sama info on oodatud e-posti aadressil 15505@parnu.ee.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles