Kodanik võitis riiki kohtus kaks korda (1)

Martin Laine
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnakas Peeter Krimm pidas müra ja veekahjustuste tõttu riigiga kohtulahingut aastaid: vaev tasus end ära ja nüüd on maanteeamet väidetava kahju hüvitanud.
Pärnakas Peeter Krimm pidas müra ja veekahjustuste tõttu riigiga kohtulahingut aastaid: vaev tasus end ära ja nüüd on maanteeamet väidetava kahju hüvitanud. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Pärnu elanikul Peeter Krimmil õnnestus tee-ehituse järel majale tekkinud kahju maanteeametilt sisse nõuda. Võit ei tulnud aga lihtsalt: amet püüdis raha tasumisest pääseda veel pärast kompromissi sõlmimistki.

“Viltu vajunud hoone, pragunevad ja hallitanud seinad ning jala all märgatavalt painduv puitpõrand – Pärnu majaomanik jäi tee-ehituses tehtud valearvestuse tõttu ilma kodust, sunniti kolima sauna ja sai vastutasuks seitse aastat peavalu,” kirjutas Pärnu Postimees möödunud aasta juunis.

Pärast pikki tulutuid kirjavahetusi otsustas kodanik riigi vastu kohtusse pöörduda. Eelmise artikli kirjutamise ajal oli vaidlus pooleli ja jõudnud ringiga taas maakohtu vaagida.

Mullu septembris saavutasid pooled aga kokkuleppe. Maanteeamet nõustus kohtu pakutud kompromissiga, millega hüvitatakse kodanikule 30 000 eurot, peale selle 2000 eurot menetluskulu. Kolm aastat kestnud vaidlus leidis näiliselt lahenduse. Isegi raha kanti Krimmi kontole üle. Kuid ...

Kommentaarid (1)
Copy
Tagasi üles