Mudilased nägid Pärnu Postimehe toimetuses, kuidas leht valmib

Merilin Cherry
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Meelis Kalme

Paikuse Mesimummi lasteaia Rukkilille rühma lapsed käisid täna emakeelenädala raames Pärnu Postimehe toimetuses uurimas, kuidas leht valmib. Küsimuse peale, mis lastele toimetuse töös kõige huvitavam tundus, vastasid mudilased justkui ühest suust: "Kõik asjad!"

Lapsed tõdesid, et enne toimetuse külastust ei olnud neil õrna aimugi, kui keeruline ajalehe kokkupanek on. "Päris raske. See pole nii lihtne. Sa pead enne kõik asjad valmis mõtlema ja alles siis hakkad ajalehte tegema," teab nüüd üks rühma poistest. "Selleks tuleb tegelikult väga palju tööd teha: tuleb inimestele helistada ja neile külla minna ja väga tarku küsimusi küsida," lisas rühmakaaslane.

Samuti said Rukkilille rühma mudilased teada, et enne artikli kirjutama asumist tuleb ajakirjanikul loo juurde piltki leida. Kui enne teadsid lapsed, et ajakirja panevad kokku ainult ajakirjanikud, siis külastuse käigus selgus, et toimetuses töötavad veel keeletoimetajad, fotograafid, küljendajad ja reklaamijad.

Küsimuse peale, kes pärast tänast külastust tahaks suurena ajakirjanikuks saada, tõusis kaks kätt. Selle ameti juures pidasid pisikesed kõige toredamaks seda, et tööd saab teha iga päev.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles