Maaraamatukogud on tuleviku pärast mures

Merilin Cherry
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Audru raamatukogu juhataja Piret Vainult on kindel, et liitumine toob muutusi, mida praegu ei oska veel ette näha.
Audru raamatukogu juhataja Piret Vainult on kindel, et liitumine toob muutusi, mida praegu ei oska veel ette näha. Foto: Mailiis Ollino

Linnavalitsus kinnitas eelnõu, mille kohaselt plaanib liita Audru, Tõstamaa ja Paikuse raamatukogu Pärnu keskraamatukoguga. Osavallakogud nõustusid esitatud eelnõuga ning haridus- ja kultuurikomisjon suunas eile eelnõu 16 poolthäälega volikokku. Vastuhääli ja erapooletuid ei olnud.

Alates 1. maist tahetakse liita Pärnu linnavalitsuse hallatavad Audru, Lavassaare, Aruvälja, Jõõpre, Paikuse, Tõstamaa, Pootsi, Tõhela ja Lindi raamatukogu Pärnu keskraamatukoguga.

Audru valla, Paikuse valla ja Pärnu linna ühinemislepingu kohaselt säilitatakse raamatukogude teenus ja soodustatakse raamatukogude kui hallatavate asutuste reorganiseerimist keskraamatukogu filiaalideks, säilitades nende tegutsemise autonoomia ja omavalitsuse rahastuse teavikute soetamiseks senises mahus. Raamatu­kogu töötajate arv jääb samaks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles