Elektroonsete tabloode tulek venib

Pärnu Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Bussipeatuse uus tabloo
Bussipeatuse uus tabloo Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Samamoodi Tallinna ja Tartu ühistranspordi peatustega saavad Pärnu suuremad peatused lähinädalail omale kaua oodatud elektroonsed bussiaegade tablood. 

Pärnumaa ühistranspordikeskuse arendusjuhi Taimo Tammelehe sõnutsi oleksid tablood pidanud paigas olema juba ammu, kuid selle aasta pakane on nihutanud paigast mõnegi tähtaja ja tablood on kohal paari nädala jooksul. 

Nimelt seisneb probleem selles, et kaabliotsad, mis olid tabloode tarvis maapinnast välja jäetud, olid ära külmunud.

Bussipeatuse uus tabloo
Bussipeatuse uus tabloo Foto: Mailiis Ollino/

Nüüd on probleem lahendatud ja enamik tabloosid paigas, jäänud on veel paigaldada mõni: üks tabloo tuleb Pärnu bussijaama juurde ja paar tablood Papiniidu peatustesse. 

Esimene tabloo paigaldati 2. märtsil Pärnu haigla fuajesse. Nagu haigla tabloogi hakkavad ülejäänud näitama järgmisena saabuvaid busse ja minuteid, kui kaua on jäänud bussi tulekuni aega. Tablood on ühendatud süsteemiga, mis tuvastab rikke, ilmastikust või muudest oludest tingitud hilinemise ja näitab ekraanil bussiaegu sellega arvestades. 

Viimased tablood peaksid olema paigas ja töökorras juba paari nädala pärast.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles