Pärnus toimub Eesti noorsootöö keskuse seminar

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Noorsootöö Keskuse regionaalne seminar Tallinnas.
Eesti Noorsootöö Keskuse regionaalne seminar Tallinnas. Foto: Eesti Noorsootöö Keskus

Järgmisel teisipäeval ja kolmapäeval toimub Pärnus Eesti noorsootöö keskuse (ENTK) kahepäevane tasuta seminar, millel tutvustatakse noorsootöö valdkonna tegevussuundi ja taotlusvoore.

ENTK direktori Edgar Schlümmeri sõnutsi on kohalikud omavalitsused alanud aastast uutes oludes. "Ühinenud vallad ja linnad otsivad uusi töö korraldamise vorme ja mehhanisme, sest maavalitsuste kaotamisega on nende senised ülesanded läinud riigiasutustele. Sellest tuleneb rida ümberkorraldusi," rääkis Schlümmer. "ENTK pakub uusi lahendusi, kuidas hoida noorte valdkonna inimesed muutustega kursis."

Kahepäevase seminari esimene päev keskendub teemadele, mis on noortetöös läbivalt olulised. Tutvustatakse tegevust ja taotlusvoore, mille abil kohaliku tasandi noorsootööd edendada, ja valdkonna esindusühinguid. Samuti  toetatakse seminariga koostöösidemete loomist.

Teine päev keskendub huviharidusele. Räägitakse mitteformaalse ja formaalõppe sidumisest ning tutvustatakse huvikoolidele mõeldud konkursi "Varaait vol. 14" tingimusi. Kahe päeva vahele jäävat aega saab kasutada omavaheliseks suhtlemiseks ja kogemuste jagamiseks.

Eesti Noorsootöö Keskus (ENTK) on 1999. aastal loodud Haridus- ja Teadusministeeriumi (HTM) hallatav riiklik noorsootöö asutus, mille põhieesmärk on noorsootöö arendamine ja korraldamine riikliku noortepoliitika raames.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles