Kolledžisse vastuvõetute arv on nelja aastaga kasvanud viiendiku võrra

Joosep Laik
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tartu ülikooli Pärnu kolledž.
Tartu ülikooli Pärnu kolledž. Foto: Mailiis Ollino / Pärnu Postimees

Tartu ülikooli Pärnu kolledžisse astunute hulk on viimase nelja jooksul kasvanud ligikaudu 20 protsenti, enim ehk 45 protsenti on kasvanud sotsiaaltöö ja rehabilitatsiooni korralduse erialale õppima asunute arv.

Pärnu kolledži direktori Henn Vallimäe sõnutsi on kolledžisse vastuvõetute hulk kahel viimasel aastal kasvanud ja õppekohtade täitumusega ei esine probleeme.

"Arvestades õppekavade suurt populaarsust, oleme lähiaastatel üle läinud eksamipõhisele vastuvõtule," rääkis Vallimäe. Mullu oli ettevõtlus- ja projektijuhtimise avatud ülikooli õppekaval konkurss ühele kohale 8,9 soovijat.

Sotsiaaltöö ja rehabilitatsiooni korralduse õppekavale sisseastujate arv on Vallimäe sõnutsi suurenenud avatud ülikooli tudengite arvelt. "Avatud ülikooli on sellele erialale tulnud õppima eeskätt sotsiaalvaldkonna spetsialistid, kellel ei ole erialast kõrgharidust. Paraku ei soovita tulla sel õppekaval päevasesse õppevormi, sest vastne koolilõpetaja ei näe enda esimese valikuna sotsiaalvaldkonda," selgitas ta.

"Eeldame, et eksamile tulevad enam motiveeritud ja kindla sisseastumissooviga üliõpilaskandidaadid. Tulenevalt tasuta õppe raamistikust on meil enam-vähem kindel arv, kui palju saame õppureid vastu võtta. Peale selle on tasu eest võimalus õppida osakoormusega või eksternina," selgitas ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles