Elatusraha nõue viis mehe katuse lendu

Lauri Habakuk
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha. Foto on illustreeriv.
Raha. Foto on illustreeriv. Foto: Arvo Meeks

Naine küsis kunagiselt elukaaslaselt nende ühise lapse tarvis elatusraha. Mehele ei meeldinud niisugune nõue mitte üks põrm.

Nii saatis ta naisele SMSi, kus ähvardas talle elatusraha asemel hoopis lõuga anda. Veel kirjutas ta: „Hakkan sind öösel ja päeval nii n...ima, et sa ei saa eladagi! Panen su onni põlema!“

Kuna mees oli varem naise kallal vägivallatsenud, oli alust arvata, et ta viib ähvardused täide. Nii süüdistas Lääne ringkonnaprokuratuur teda karistusseadustiku niisuguse paragrahvi alusel, mis käsitleb tapmise, tervisekahjustuse tekitamise või suures ulatuses vara rikkumise või hävitamisega ähvardamist.

Eelmise nädala lõpus jõustunud otsusega mõistis Pärnu maakohus kokkuleppemenetluses ähvardaja kriminaalkorras süüdi. Kohus määras „kangelasele“ viis kuud vangistust, kuid ei pööra seda täitmisele, kui süüdimõistetu ei pane aastasel katseajal toime kuritegu ja täidab kohtu määratud kohustusi, alludes muu hulgas kriminaalhooldaja kontrollile.

Peale selle peab mees osalema sotsiaalprogrammis. Ähvardatud naisele ei tohi ta minna lähemale kui 20 meetrit. Naise kodunt peab ta hoidma end vähemalt 50 meetri kaugusel. Niisamuti on tal keelatud oma lapse emaga mis tahes viisil suhelda.

Riigituludesse tuleb süüdimõistetul maksta sunniraha ja riigi õigusabi eest kokku 465 eurot.

Kohus luges karistust kergendavaks asjaoluks kohtualuse puhtsüdamliku kahetsuse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles