Tamm imetles Vändras maisi

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maaeluminister Tarmo Tamme sihtkoht oli Vändra osaühing eelkõige seepärast, et ta on kuulnud sellest kui edukast põllumajandusettevõttest, mida­ juhib aasta põllumees Ilmar­ Teevet.
Maaeluminister Tarmo Tamme sihtkoht oli Vändra osaühing eelkõige seepärast, et ta on kuulnud sellest kui edukast põllumajandusettevõttest, mida­ juhib aasta põllumees Ilmar­ Teevet. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Maaeluminister Tarmo Tamme sihtkoht oli Vändra osaühing eelkõige seepärast, et ta on kuulnud sellest kui edukast põllumajandusettevõttest, mida­ juhib aasta põllumees Ilmar­ Teevet.

“Tean, et on tegemist väga tubli inimesega, kes ei hoolitse ainult kõrgete toodangunäitajate eest, vaid ka selle piirkonna ja inimeste eest, pidades heakorda väga tähtsaks,” avaldas Tamm.

Vändra OÜ peab 1300pealist lüpsikarja, kelle aastane väljalüps ulatub 12 000 kiloni ja kus tööd saab 65 inimest, kelle palk kannatab välja võrdluse riigi keskmisega.

Põllumajandustoodangu väärtus suurenes mullu eelnenud aastaga võrreldes viiendiku ja tõstis märgatavalt sisemajanduse kogutoodangut. “Põllumajandusel on meil suur tulevik: meil on palju maad ja tublid inimesed. Ja niiskust, mida paljudes Euroopa riikides ei jätku,” rääkis minister. “Meil on ajalugu, teadmised ja oskused ja piimatoodanguga oleme Euroopas Taani järel teisel kohal­. On vaid aja küsimus, kui oleme esikohal. Mul on hea meel, et kriis on läbi ja piimalehmade arv hakanud kasvama nagu sigade arv.”

Maaeluministriga vestluses osalesid juhataja Teeveti kõrval tootmisjuht Kaido Madisson ja taimekasvatusjuht Jaan Toobal, kes arutlesid sellegi üle, miks maaelu seostatakse ikka veel üksnes looma- ja taimekasvatusega. Juhataja näitas ministrile maisi, mis väärtusliku loomasöödana andis tõlvikuid isegi nii vesisel suvel, nagu eelmine oli.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles