Jääle minek on tänasest keelatud

Raido Keskküla
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu jõgi.
Pärnu jõgi. Foto: Mailiis Ollino

Päästeameti peadirektori käskkirjaga hakkab tänasest kehtima siseveekogudel üle-eestiline jäälemineku keeld, ennetamaks veeõnnetusi, säästmaks inimelusid ja kutsumaks inimesi üles turvaliselt käituma.

"Lähipäevadeks lubatakse ilma suurt soojenemist, mis tähendab, et siseveekogude jää muutub väga hapraks ega kanna enam inimest. Kindlasti ärge jätke veekogude läheduses tähelepanuta lapsi ega lemmikloomi. Loomad ja lapsed ei taju hapra jääga seotud ohte, võivad läbi õrna jää vette vajuda ega suuda sealt enam ise välja tulla," rääkis päästeameti ennetustöö osakonna ekspert Mikko Virkala. "Kogemused näitavad, et kevadel jää sulamisega esineb eeskätt probleeme kaluritega, kes päästjate keeldu eirama kipuvad. Sel aastal on kalastamise käigus hukkunud kaks inimest."

Päästeamet tuletab meelde, et eirates jäälemineku keeldu ja päästjate korraldust jäält lahkuda, on päästjail võimalus kutsuda sündmuskohale politsei, kes algatab väärteomenetluse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles