2800 veteranile mõeldes kanname sinilillemärki

PP
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sinilillemärk veteranide toetuseks
Sinilillemärk veteranide toetuseks Foto: Dmitri Kotjuh / Järva Teataja

Sinilillesümboolika müügist kogutav tulu aitab sel kevadel rajada Tapa linnas välitrenažööriala, soetada Tartu ülikooli kliinikumile ja Rakvere haiglale taastusraviseadmeid ja toetada mittetulundusühingut Peaasjad meeste vaimse tervise edendamisel. Eelkõige aga tunnustab homme algav sinilillekampaania Eesti kaitseväe ja Kaitseliidu veterane ja nende lähedasi.

Naiskodukaitse liikmed pakuvad sinilillemärke ja muud sümboolikat paljudes asutustes ja üldkäidavates kohtades, tehes koostööd Eesti vigastatud võitlejate ühinguga ja kaasates vabatahtlikke.

Väikesed sinilillekujulised märgid valmisid erivajadustega inimeste kätetööna sihtasutuse Hea Hoog vahendusel. Annetades märgi eest vähemalt kaks eurot, anname au oma ligemale 2800 veteranile, kes on 1995. aastast käinud välismissioonidel ja seisnud meie riigi julgeoleku eest. Nende veteranide hulgas on ligikaudu 70 haavata saanut, kelle tervisekahjustus on pöördumatu.

Sinilillekampaania toimub viiendat korda. Mullu toetati veteranide toetussümboli ostnute abiga Haapsalu rannapromenaadile liikumispuudega inimestele välitrenažööride ala rajamist, soetati Ida-Viru keskhaigla taastusraviosakonnale invalift basseini pääsuks ja toetati Peaasjade tegevust. Esimesel, 2014. aastal, kulus raha Ida-Tallinna keskhaiglale kõnniabiseadme ja muude taastusraviseadmete soetamiseks.

Alanud veteranikuu keskne üritus Pärnumaal toimub veteranipäeval, 23. aprillil Toris Eesti sõjameeste mälestuskirikus.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles