Lääne prefektuur keelab merejääle mineku

Eno-Gerrit Link
, veebilehe toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Lääne prefektuur keelab alates reedest, 6. aprillist mineku Pärnu, Lääne, Saare ja Hiiu maakonna haldusterritooriumiga piirnevale merejääle.
Lääne prefektuur keelab alates reedest, 6. aprillist mineku Pärnu, Lääne, Saare ja Hiiu maakonna haldusterritooriumiga piirnevale merejääle. Foto: Urmas Luik

Lääne prefektuur keelab reedest, 6. aprillist minna Pärnu, Lääne, Saare ja Hiiu maakonna haldusterritooriumiga piirnevale merejääle.

„Kevadised ilmad on pealtnäha tugeva merejää muutunud hapraks ja see ei pruugi enam inimest kanda. Seetõttu kehtestame alates 6. aprillist Lääne prefektuuri piirkonna merejääle mineku keelu,“ ütles Lääne prefektuuri teabebüroo juht Argo Tali.

Tali väitel võivad üldisest jääle mineku keelust kõrvale kalduda ainult kutselised kalapüügi kalurid vastava püügiloa alusel mõrra- või võrgupüügil.

„Jääle minekust tuleb teatada Lääne prefektuuri operatiivteabetalitusele telefonil 629 2555. Kuna olukord merel muutub kiiresti, peab jääl olema eriti tähelepanelik ja pöörama erilist tähelepanu oma ohutusele,“ hoiatas teabebüroo juht.

Eile keelas päästeamet siseveekogude jääle mineku.

Jääolusid saab kontrollida SIIT.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles