Pildid: politsei mõõdab liiklustalgutel elanike teatatud teelõikudel kiirust

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna toimuvad Pärnumaal liiklustalgud, kus patrullid mõõdavad kiirust ohtlikes kohtades, mille pärnumaalased on välja valinud.

Täna teevad politseinikud liiklusjärelevalvet, võttes aluseks kaardile märgitud paigad. Ekipaaži kiiruse ületamise kontroll algas hommikul üheksast Raua tänava ja Tallinn-Pärnu-Ikla maante ristis, kus registreeriti kolm rikkumist.

"Kui ühe kiiruseületaja käest küsisime, miks ta kiirustas, vastas ta, et tavaliselt ma ju pidurdan. Teine ütles, et ei pannud tähele. Ja sellised põhjendused ongi: kas ei pannud tähele või on kuhugi väga kiire, naine või laps ootavad kuskil," rääkis ekipaaži liikluspolitseinik Hele Truus.

Intervjuu ajaks olime jõudnud Riia maanteele Kännu ja Saare vahelisele lõigule Männi kohviku vastu, kus ligikaudu 15 minuti jooksul registreeriti kolm kiiruseületamist. Kõikidele juhtidele tehti trahvi asemel märkus, kuna kiirust ei ületatud 50 alas üle 20 kilomeetri tunnis.

"Kui on kuni 20 kilomeetrit kiiruseületamist, võime vestelda, kuid ei pea karistama. Aga kui ületab rohkem, järgneb karistus," selgitas liikluspolitseinik Marko Maidlas.

"Kui juht ei ole paadunud rikkuja ja on arusaaja, piirdume märkusega. Viimane juht natuke ületas kiirust, aga me ei karistanud, vaid vestlesime, et ta oleks tähelepanelikum. Kiirus oli 65, millest läheb mõõteseaduses määratletud viga maha (–3) ja jääbki 62 (50 alas, J. L.)," rääkis Maidlas.

Trahvimine sõltub juhi käitumisest. "Kui tehakse ohtlikke manöövreid 20kilomeetrise kiirusületamise juures, siis karistame, sest juht ohustas teisi," põhjendas Maidlas.

"30 alas on ka 20kilomeetrine kiiruseületus liiga suur ja peale selle lasteaedade ja koolide lähedus, mille puhul isegi kümnekilomeetrine kiiruseületus on liiga palju," lausus Truus.

Tund aega hiljem oli tehtud esimene trahv 50 alas 69 (66) kilomeetrit tunnis sõitnud juhile, kuna ta tõi põhjenduseks selle, et pole kohalik. Truusi ütlust mööda võis sellest järeldada seda, et juht ei jälginud liiklusmärke.

Tänastel liiklustalgutel kontrollib politsei liiklejaid punktides, mille Pärnumaa elanikud on välja valinud.
Tänastel liiklustalgutel kontrollib politsei liiklejaid punktides, mille Pärnumaa elanikud on välja valinud. Foto: www.liiklustalgud.ee

Politsei- ja piirivalveameti korraldatud talgutel märgistati Pärnumaal 128 korral ohtlikud teelõigud, kus raske jalaga juhid seavad kaasliiklejaid ohtu. Pärnu linnas anti sellistest kohtadest teada 61 korral.

Linnas märgiti enim ära Tallinna–Pärnu–Ikla maantee, Niidu tänava rist ja maanteelõik Lina ja Niidu tänava ristmiku vahel. Märgitumad kohad olid veel Pärnu Papiniidu sild, Tallinna–Pärnu–Ikla maantee ja Papiniidu tänava ristmik.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles