Kentuki Lõvi pakub kultuurseid elamusi

Andris Tammela
, 24tundi tegevtoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Uue pubi teenindaja Piret Kaev on valmis pakkuma kundele hubases õhkkonnas nii ulukiliha kui kohvi kõrvale kooke.
Uue pubi teenindaja Piret Kaev on valmis pakkuma kundele hubases õhkkonnas nii ulukiliha kui kohvi kõrvale kooke. Foto: Urmas Luik

Eelmisel nädalal Pärnus Tallinna maanteel uksed avanud Kentuki Lõvi pubi tahab kujuneda Ülejõel kohaks, kus pakutakse kultuurset meelelahutust ja tervislikke toite kogu perele.

Pea poolteise aasta eest soetas Tallinna maantee 12 asuva kunagise gildi majana tuntud hoone jaekaubandusega tegelev osaühing Hore.

Tulemas nii teatrit kui kontserte

Firma tegi majas kapitaalremondi ja kunagisest hoonest jäid alles ainult neli seina. Kõik muu ehitati uuesti otsast üles. Hoone esimesele korrusele loodi 180kohaline pubi, teisel korrusel on 100 kohaga ruum tellimuslaudade nagu sünnipäevade või peiede tarvis, samuti 12kohaline ruum väiksematele seltskondadele.

Pubi sisustus on suures osas eritellimus, kuid siit leiab antiigikauplustest muretsetud mööblitki. Lage ehib tellimustööna tehtud metall-lühter.

Ülemist saali võib ühtlasi kasutada galeriina ja nii on seal praegu avatud Lembit Michelsoni fotonäitus “Eikellegimaa”.

Uued omanikud laiendasid maja taga õue, kuhu lisapinkide panekul peaks mahtuma 500 inimest. Hoovis on väligrill, purskkaev ja on tulemas laste mänguala.

Kentuki Lõvi pubi juhi Urmas Lassi teatel loodetakse Ülejõel kujundada koht, kus eri vanuses inimesed peredega aega veedavad.

“Tegu on Pärnu suurima hooviga, millest peaks saama suurepärane kontserdipaik,” märkis Lass. “Paneme rõhku kultuursele meelelahutusele ja meie peakokk läheneb menüü koostamisele pubide tavapärasest menüüst teisiti.”

Kentuki Lõvi juhi sõnade järgi on suvel oodata pubi hoovi teatrit, kino, tantsu ja rohkesti muusikat.

“Tulemas on nii Pärnu Täna va’ Teater, Tartu Hansahoovi monoteater kui Komöödiateater,” lubas Lass. “Esimene mängib lasteetendusi, teised ühe-kahe mehe tükke.”

Küpsetavad leiba ja kooke

Pubi juhataja lisas, et pubi räägib läbi väärtfilmide näitamise üle, samuti loodetakse meelitada Eesti tuntuid muusikuid esinema oma unplugged-kavadega. Igal nädalavahetusel toimuvad pubis live-esinejaga tantsuõhtud.

“Veefestivali “Watergate” ajal on meil iga päev mõnele jõele pühendatud pidu ja vastavalt sellele on kohal ansamblid Eesti jõgede äärest,” jätkas Lass.

Pubile kohaselt ehivad Kentuki Lõvi seinu telerid, kuid Lassi kinnitusel sealt konkurentide kombel ainult mehist sporti ei näidata. “Eks ikka näitame sporti, kuid kui valida on näiteks jalgpalli ja iluuisutamise vahel, siis ühes saalis näitame jalgpalli ja teises iluuisutamist,” seletas Lass.

Iluuisutamise kõrval peaks õrnema soo esindajaid Kentuki Lõvi pubisse meelitama menüüs pakutav.

Söögikoha peakoka Signe Aasmaa teatel üritab ta menüüs rõhuda tervislikkusele. “Lähtume hooajalisusest, eelistame eestimaiseid tooraineid, kõik tuleb oma köögist, poolvalmis asju me ei kasuta,” lubas ta.

Nii küpsetatakse Kentuki Lõvis kohapeal juuretisest leiba ja tehakse kooke. Samuti kasutatakse vähetuntud tootja ulukiliha.

“Loomulikult on meil olemas kõik traditsioonilised pubiroad, kuid ka naised võivad tulla lõuna ajal kohvile ja koogile,” meelitas Aasmaa. “Oleme mõelnud rohkem laiemale sihtgrupile, et igaüks leiaks oma.”

Kuigi pubi on avatud olnud nädala, tuleb maja ametlik avapidu 10. juunil ansambliga Smilers.

Ümberehitatud maja arhitekt on Toomas Unt ja sisekujundaja Laili Randmaa.

Perekond Holtsmannile kuuluv OÜ Hore soetas Tallinna maantee 12 linnalt 2009. aastal 1,8 miljoni krooni eest. Renoveerimistööde maksumust ettevõte ei avalikusta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles