Galerii: Pärnu hingab hansapäevade rütmis

Karin Allik
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Täna said lõbusa rongkäiguga alguse Pärnu hansapäevad. Hoolimata pilvisest ilmast panid keskaja pillirütmid rõkkama kogu Rüütli tänava ja Vallikääru.

Rongkäik sai alguse Raekoja eest, kust levis torupilli jorin ja trummipõrin üle linna juba enne festivali avamist. Nimelt lõbustas rahvast Taani viikingibänd Ramashang, kes esineb festivalil täna, homme ja ülehommegi.

Täpselt keskpäeval hakkas rong korraldaja ja isehakanud bürgermeistri Mart Tõnismäe juhtimisel liikuma. Koos marsiti mööda Rüütli tänavat ja rivistuti seejärel Vallikääru kaldapealsele. Seltskond oli kirev: keskaja teatrist, seppadest ja kaupmeestest ammuküttideni. Paraadi järel sammusid delegatsioonid riikidest üle Euroopa.

Prantsuse lipu all marssinud Jacques rääkis, et lendas Eestisse kohale Rennes’ist. Koos rahvuskaaslastega üle Prantsusmaa tuldi noormehe sõnutsi osa saama Euroopa meistrivõistlustest ammulaskmises, see toimub Rannastaadionil. Samuti naudivad prantslased Pärnus hansapäevade melu ja päikselist ilma.

Peale väliskülaliste sagis Vallikääru aasal kodumaiseid kaupmehi lähemalt ja kaugemalt, kes olid juba esimesed tehingudki teinud. Festivali algusaastaist hansapäevadel kaubelnud Võlli-Kingu talu perenaine Valve Lindla selgitas, et varem läksid paremini kaubaks villatooted, nüüd keskendub ta aga vorstimüügile. „Meesterahvas oli esimene ostja, seega arvan, et läheb hästi,” kommenteeris Lindla müüki selleaastastel hansapäevadel.

Huvilisi jätkus kõikide telkide juurde juba esimestel tundidel. Karusnahatoodete ja heegeldatud mütsidega kaupleja Eva Mäestu kinnitas samuti, et klientidele pakub huvi kõik väljapandu.

Pärnu hansapäevad kestavad Vallikäärus ja Munamäe pargis ülehomseni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles