Galerii: Tihemetsa vallutasid kodutütred ja noorkotkad

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Tihemetsas viibivad neli päeva laagris Pärnumaa kodutütred ja noorkotkad, ligemale 160 seitsme- kuni 17aastast last ja noort, kes saabusid eile lõunaks ja panevad laagri kokku pühapäeval.

Laagripäevad on tihedad, toimuvad rivistus, geopeitus, teate- ja militaarvõistlus ning spordivõistlused, mida korraldab spordiklubi Saarde eesotsas Toivo Talloga.

Pärnumaa kodutütarde piirkonna instruktor Lea Pikker on laagri ülem ja osalevad noored Audrust, Häädemeestelt, Saardest, Pärnu-Jaagupist, Surjust, Paikuselt, Vändrast ja Pärnust ning Ursa Major rühm Põhja-Pärnumaa vallast oma juhtidega.

Avapäeva õhtul tegid noored retke Tihemetsa külje alla Punaparki, kus 1918. aasta detsembris toimus vabadussõja lahing eestlaste ja sakslaste vahel. Eesti vabadusvõitlejatele on kunagise raudtee lähedusse püstitatud mälestusmärk, mille kivisse on raiutud kiri “Julgus pärib võidu 1918–1920” ning kõrval kivila kantud Punapargi lahingus hukkunud sangarite nimed.

Ajalootunni pidas Audru kooli ajalooõpetaja ja Audru noorkotkaste juhendaja Jarmo Tael, kes rääkis vabadussõjast ja siin peetud lahingust. Mõni kohalikki tuli uudistama, mis toimub.

Tõrvikutuli süüdati Anet Kesküla (Ursa Major) ja Alari Kasesalu (Pärnu) noorte nagu muiste tulekiviga saadud leegist. Neid juhendas Kuldar Merismaa Kaitseliidu rannakaitse rühmast.

Rongkäigus läksid noored rõõmsalt tõrvikuid kõrgel hoides laagrisse tagasi, vanemad poisid võtsid rivis laulugi üles ja keegi ei öeldnud, et üle kahe kilomeetri tagasi minna on pikk tee.

Laagrilisi toitlustavad Naiskodukaitse Pärnumaa ringkonna naised, kes valmistavad toitu Kaitseliidu Kikepera malevkonna kodus.

Tihemetsa spordihoone juurde on aga kerkinud telklinnak, kus laagrilised ööbivad. Nende kasutuses on hoone ja selle taga staadion ning kettagolfirada.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles