Audru uue ringraja ehitamine võib juba lähipäevil alata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Sel suvel peavad võidusõitjad veel lapitud asfaldil kihutama ja kohtunikud ajutistes putkades aega võtma.
Sel suvel peavad võidusõitjad veel lapitud asfaldil kihutama ja kohtunikud ajutistes putkades aega võtma. Foto: Ants Liigus

Ettevõtluse Arendamise Sihtasutuselt (EAS) tõhusa rahasüsti saanud Audru ringraja arendaja Andres Hall teatas, et rajaehitajatega on lepingud allkirjastatud ja tööd võivad juunis alata.

“Ehitaja otsimisel pidime lähtuma riigihangete seaduses toodud regulatsioonist,” selgitas MTÜ A2 Racingu juhatuse liige Hall Pärnu Postimehele. “Hanke teedeehituslik osa on toimunud ja vaidlustamise periood lõppenud. Hankel tegid parima ühispakkumise A. Laivola Maarakennus OY ja PK Infra OÜ.”

Aasta pärast on uus rada valmis

Halli sõnutsi alustatakse lähiajal uue rajaosa, parklate ja juurdepääsuteede aluskonstruktsioonide ehitamisest. Septembris pärast viimast võistlust võetakse üles vana rada ja uuendatakse selle aluskiht.

“Sõltuvalt ilmastikuoludest asfalteerime kogu teedeosa kas sügisel või 2012. aasta maikuus,” ütles Hall. “Lähiajal saame loodetavasti välja kuulutada hoonestuse hanke, mis võimaldaks ka nende ehitustöödega suve jooksul algust teha.”

Läinud aastal oli ringraja arendaja kindel, et selleks suveks saab vana rada uue katte, kuid nüüd selgub, et nii autosõitjad kui mootorratturid peavad veel ühe hooaja üpris armetus seisus asfaldil kihutama.

Küsimusele, miks tuli plaanidest loobuda, kostis Hall, et asjaajamine võttis rohkem aega, kui oli arvestatud.

“Meie lootus tugines eeldusele, et EAS oleks teinud oma raha eraldamise otsuse 2010. aasta novembris, nagu algul plaanitud oli,” rääkis Hall. “Kuna otsus saabus alles veebruaris, ei olnud enam ajaliselt võimalik korraldada hankeid ega sõlmida lepinguid selliselt, et vana rajaosa oleks saanud võistlushooaja alguseks rekonstrueeritud.”

Hall selgitas, et ringraja arendajatel oli kaks varianti, kuidas edasi tegutseda. Üks neist oli see, mis valiti, ja teine nägi ette alustada juunis kogu raja ehitusega, mis nullinuks kõik selle aasta võistlused.

“Mulle tundus esimene valik mõistlikum, seetõttu ei ole praegu vanal rajaosal midagi toimunud,” märkis Hall. “Praeguste plaanide kohaselt peab kogu ringrajakompleks täies mahus saama valmis 2012. aasta hooaja alguseks.”

Euroopa tipud tulevad Audrusse

Uus, 3,3 kilomeetri pikkune ja FIA Grande 3 turvanõuetele vastav ringrada lubab korraldada Euroopa tipptasemel võistlusi nii autosõitjatele kui mootorratturitele.

Stardipaika püstitatakse kõik suurvõistlusteks vajalikud hooned. Stardisirge äärde tulevad võistlusautode garaažid ja kolmekorruseline maja. Halli sõnade kohaselt tehakse garaažide katusele tribüünid, kuhu mahub 3000 pealtvaatajat. Stardimaja esimesel korrusel hakkavad töötama võistluste sekretärid, samas on duširuumid ja tualetid. Teisele korrusele tulevad õppeklass ja kohvik ning kõige kõrgemal paiknevad stardi-finišikohtunikud ja ajamõõtjad.

Pealtvaatajate autode parklad rajatakse ringraja ja Haapsalu maantee vahele, praegusele võistlejate boksialale ja uue stardimaja tagusele muruplatsile. Müratõkkeks on ringraja haldajatel kavas korrastada seniseid mullavalle ja rajada uusi.

Vana rada kasutatakse usinasti

“Sel aastal on vanal rajal toimunud mootorratturite Eesti meistrivõistluste etapp, kaks superkrossi sarja osavõistlust ja klubide üritusi ning treeninguid,” rääkis Hall. “Sel nädalal käivitus Audruringi igamehe karikasari ja teisipäeviti on siin autosõitjate ning kolmapäeviti mootorratturite rajaõhtud.”

Tehnikaspordi fännidel on sel suvel võimalus nautida Audru ringrajal mitut võistlust. Juuni kolmandal nädalavahetusel tuleb autode ringrajasõidu Eesti ja Balti meistrivõistluste etapp, juulis kihutavad siin Põhjamaade kiiremad mehed Camaro ja Porsche GT3 Cup sarja osavõistlusel, augustis korraldatakse autode ja mootorrataste pikamaasõit.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles