Rüütlid taplesid troopilises kuumuses ja tolmus

Raido Keskküla
, veebitoimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Rüütlivõitlus Pärnu hansapäevadel.
Rüütlivõitlus Pärnu hansapäevadel. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Pärnu hansapäevade aegu toimus Vallikäärus rüütliturniir, kus märksõnadeks said suure võitluse kõrval tappev kuumus ja tolmune plats.

Juba kuuendat aastat toimunud Pärnu hansapäevade rüütliturniiril võitis võistleja Svein (kodanikunimega Artur Keivald), kes sai auhinnaks rüütlimõõga.

Rasketes tingimustes pidi mitu võtlejat katkestama, sest vedeliku kaotus ligi kolmekümne kilogrammi raskuse varustusega oli lihtsalt liiga suur. „Üks võitlejatest kukkus selle tõttu suisa võideldes kokku,“ rääkis rüütliturniiri üks eestvedajatest ja Sõdalaste koja esindaja Raivo Ird.

Peale rüütliturniiri toimus traditsiooniline igamehe-turniir, mille võitis helimees Karl ja sai selle eest tasuks 30 toopi õlut. Sel puhul sai võidelda pehmete nuiadega ja kätekõverduste tegemistega rõngassärgis, mis kaalub 12 kilogrammi.

Rüütliturniiri võitja Artur Keivald võitis ka veebruaris toimunud võitluskunstide maailmamängudel kuldmedali rüütlite võitluses.

Turniiri korraldas ja viis läbi mõõgavõitluste liit Sõdalaste koda ja MTÜ Kalevite Kange Rahvas.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles