Hansapäevade teine päev pakkus kõigile midagi

Anete Kruusmägi
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pärnu hansapäevad.
Pärnu hansapäevad. Foto: URMAS LUIK/PRNPM/EMF

Hansapäevade teist päeva iseloomustasid tihe kultuuriprogramm, hea korraldus, uudne liigendus ning eripärane kvaliteetne kaup.

Hansapäevade programm oli tihe. Pea lakkamatult toimus üritusi nii Vallikääru kui Munamäe laval, aga ka Tallinna värava juures viikingikülas. Külastaja pidi paratamatult tegema valikuid, kuid ilma ta sellegipoolest paljust ei jäänud, sest programm lavadel kordus mõningal määral.

Nii võis külastaja rahulikult läbi hansapäevade ala kulgeda ja pakutavast just endale meelepärase leida. Ka ei pidanud ta end väga vaevama kava lugemisega, sest valjuhäälsed teadustajad andsid teada, mis ühes või teises kohas parasjagu toimuma hakkas.

Seekordsed hansapäevad jäid silma selle poolest, et pakkusid kõigile midagi. Tantsu ja muusika nautijad kogunesid Munamäele ja Vallikääru, mõõgavõitluse huvilised said oma elamuse kätte viikingikülas. Laste päralt oli suur osa Munamäest, kus pidevalt kutsuti lapsi mängima, kiikuma ja hüppama, laste tähelepanu äratasid loomapark ja näomaalingudki.

Huvilised said kaasa lüüa kõige eripärasemates töötubades, alustades nukkude meisterdamisest ja lõpetades soojamüüri ladumisega.

Kaubavalikuga võisid ostjad rahule jääda, pakuti nii ehedat ja kvaliteetset käsitööd kui söögipoolist, mida tavapoest ei leia. Kurtmist võis kuulda vaid hindade üle. Nii mõnigi, kes laadaplatsil pisut rohkem oleks nõus välja käima, läks keha kinnitama siiski mujale. Ka jäätise ja joogi võis väikse jalutuskäigu kaugusel mõistlikuma hinnaga kätte saada.

Ometi võis päevade üldise korraldusega rahule jääda. Telkide paigutus andis külastajale rohkelt ruumi liikumiseks ja muutis üldpildi tavapärase laadaplatsi asemel dünaamiliseks teekonnaks üllatavate peatuspaikade, nurgataguste ja sopikestaga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles