Leaderi liidriks pürib Pärnumaalt kolm projekti

Silvia Paluoja
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Homme selgub, kas esimest korda Eestis toimuva konkursi “Märka Leaderit” laureaatide hulka kerkib mõni Pärnumaalt esitatud ja nominendiks tunnistatud projekt.

Parima ettevõtlusprojekti nelja nominendi hulgas on kodumaakonnast OÜ Matogard oma “Bikomposti tootmise arendamisega”, tegevus toimub Rohelise Jõemaa koostöökogu toetusel.

Samas kategoorias pürib tunnustusele MTÜ Pärnu Lahe Partnerluskogu koolitus- ja arendusprojekt “Romantiline rannatee”, mida veabki mainitud partnerluskogu.

Parima noorteprojekti kategoorias on nelja nominendi hulgas Pärnumaalt mittetulundusühingu Hellad Velled põlvkondadevahelise sideme loomise projekt “Kandle valmistamise ja -mängu ning viltimise töötubade korraldamine”, ettevõtmine toimub Pärnu Lahe Partnerluskogu egiidi all.

Konkursile esitatud projektide hulgast jäi valikusse 20, konkursiga tahavad selle korraldajad tutvustada ja tunnustada maaelu arengukava 2007-2013 Leaderi meetmest toetust saanud parimaid projekte ja nende teoks saamise taga olevaid maapiirkonnas tegutsevaid ettevõtjaid.

Tunnustusüritus toimub Tartumaal Rõngu vallas Uderna tervisespordikeskuses. Parima põllumajandusprojekti, keskkonnaprojekti ja koostööprojekti kategoorias ei ole Pärnumaalt ühtegi.

Leaderi toetusprogramm on Euroopa Komisjoni üks edukamaid algatusi, mis on suunatud maapiirkondade toetamisele.

Eestis on 26 kohalikku Leader-tegevusgruppi, neist kaks hõlmavad Pärnumaa omavalitsusi.

MTÜ Pärnu Lahe Partnerluskogu (juhataja Mercedes Merimaa) tegevuspiirkonda jääb üheksa omavalitsust, need on Audru, Häädemeeste, Kihnu, Koonga, Lavassaare, Sauga, Tahkuranna, Tõstamaa ja Varbla vald ning käimas on läbirääkimised Saarde valla liitumise üle.

MTÜ Rohelise Jõemaa Koostöökogu (juhataja Merle Adams) hõlmab kümmet omavalitsust, neist Are, Halinga, Paikuse, Surju, Tori ja Vändra jäävad Pärnumaale, Viljandimaalt on tegevusega kaasatud Järvakandi, Kõpu, Pärsti ja Suure-Jaani vald.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles