Suupillifestivali peapreemia jäi välja andmata

Silja Joon
, kultuuritoimetuse juht
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Konkursi eripreemia pälvis noormängija Tauno Tamm.
Konkursi eripreemia pälvis noormängija Tauno Tamm. Foto: Ants Liigus

Eile lõppenud Pärnu 10. rahvusvaheline suupillifestival “Baltic Nordic Harmonica” pääses pilvisele ilmale vaatamata vihmasajuta.

Festival tõi kokku pea paarsada suupillimängijat kaheksast riigist, sealhulgas USAst. Kolme päeva jooksul anti tosin kontserti, neist seitse välilavadel, ja korraldati konkurss. Rahvusvaheline þürii määras kolm eripreemiat, mille pälvisid noormängija Tauno Tamm, suupilliklubi Piccolo orkester ja Juhani Niskanen Soomest. Baltic-Nordic Championi tiitliga pärjati suupilliguru Feliks Kark.

Festivali galakontserdil toimus Urmas Sisaski uudisteose, suupillikontserdi “Läänemere vetevanad” (solist Karl Madis) maailma esiettekanne. Teos valmis koostöös David Oistrahhi festivaliga.

Þürii koosseisus Gerhard Müller Saksamaalt, Philip Achille Inglimaalt, Matyas Pribojzki Ungarist, Heikki Jäntti Soomest ja þürii esimees Ilmar Tõnisson Pärnust oli seda meelt, et peapreemiat tänavu välja ei anta. “Kahjuks ei olnud ühtki eriti silmapaistvat esinejat, kelle kogutud punktisumma oleks olnud maksimaalsele lähedal,” lausus Tõnisson.

“Olen eriti uhke, et Gerhard Müller, kes on aastaid korraldanud “World Harmonica Festivali” ja maailmameistrivõistlusi Saksamaal, kiitis festivali erilist sõbralikku atmosfääri, tehnilist korraldust ja kontsertide kõrget kunstilist taset,” märkis suupillifestivali direktor Elmar Trink.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles