Lemminkäinen, TREF ja Teede REV-2 hakkavad ümbersõitu rajama

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.

Maanteeamet allkirjastas eile 27,2 miljoni eurose lepingu Pärnu ümbersõidu Ehitajate tee ja läänepoolse ühendustee lõpuni ehitamiseks.

Leping sõlmiti konsortsiumiga, kuhu kuuluvad Lemminkäinen Eesti, TREF ja Teede REV-2. Tööde lõpptähtaeg on 2012. aaasta oktoober.

Konsortsiumi ülesanne on nii Ehitajate teel kui ka läänepoolsel ühendusteel pooleli olevate ehitustööde jätkamine. Hanke võitjal tuleb jätkata Tallinna maantee ja Ehitajate tee 5,8 kilomeetri pikkuse neljarajalise eraldusribaga teelõigu ehitust.

Peale selle on lepingupartneri ülesanne lõpetada 2,9 kilomeetrit kogujateid, üheksa kilomeetrit jalg- ja jalgrattateid, viis jalg- ja jalgrattatunnelit, 2,5 kilomeetrit müratõkkeid ning kommunikatsioonid.

Hanke võitjal tuleb läänepoolsel ühendusteel lõpetada tööd Tallinna maantee ja Lihula maantee vahelisel 2,8 kilomeetri pikkusel kaherajalisel teelõigul ja Lihula maantee 0,9 kilomeetri pikkusel neljarajalisel eraldusribaga teelõigul.

Lepingu järgi tuleb võitjal ehitada lisaks üks kilomeeter ristuvaid teid koos ringristmikega, kaks jalg- ja jalgrattatunnelit, kommunikatsioonid ning uus 70 meetri pikkune sild üle Sauga jõe. Sellele teelõigule on hankes ette nähtud 0,2 kilomeetri ulatuses müratõkkeid ning 4,2 kilomeetrit jalg- ja jalgrattateid.

Algul pidi Ehitajate tee valmima sel sügisel, läänepoolne ümbersõit juba möödunud aasta 15. oktoobriks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles